Komentara: 25
Pregleda: 5711

SPS očekuje bolje odnose u koaliciji

13.03.2013. u 19:54h
Izvor: RTV City
Osvrnuvši se na prošlonedeljnu sednicu Skupštine grada, subotički socijalisti smatraju da se odnosi unutar koalicije moraju popraviti uz uvažavanje i drugih članova.
SPS očekuje bolje odnose u koaliciji

I pored toga što ima primedbe na rad gradskog parlamenta gde se materijali dostavljaju i kad sednica zvanično počne ili u prošlonedeljnom slučaju, kada se ne ispoštuju sve procedure kod stavljanja na dnevni red neke odluke, SPS smatra da je koalicija dobila priliku da bolje nastavi svoj rad.

Dr Rodoljub Đurić, predsednik GO SPS
„Sve ovo je podgrejano činjenicom da inicijativa SVM nije prošla kroz dogovorenu proceduru kojom se na dnevni red delegiraju teme koje treba prvo da prođu koalicione sastanke. To govori o tome da vladajuća koalicija još uvek ne funkcioniše potpuno dobro i očekivano, kako bi to građani i sve članice koalicije želeli.“

Predlozi drugih stranaka su se našli u tekstu Odluke o obustavljanju izrade Plana detaljne regulacije i to je dobro, međutim, odnosi između DS i SVM uzrokuju da i druge stranke u koaliciji dođu u neugodnu situaciju kada se često mora delovati na brzinu. Koalicija oko SPS-a se neće određivati prema tome od koje stranke dolazi inicijativa već u skladu sa svojim lokalnim programom i interesom građana.

SPS očekuje bolje odnose u koaliciji

Dušan Stipanović, šef odb. gr. „SPS-PUPS-JS“ u SG
„Naša želja prilikom ulaska u koaliciju je bila, pre svega, da se radi, da se što više problema građana reši. Zato nam je smetao odnos dve stranke gde su se u drugi plan postavljale kompetencije Skupštine a više je bilo, da se tako izrazim, nadgornjavanja.

Kao jedan od svojih uslova koji smo postavili gradonačelniku Duliću jeste da bude gradonačelnik svih građana a ne funkcioner DS. I dok on bude imao volje i snage za to onda su i šanse ove koalicije veće.“

SPS je podržao inicijativu udruženja Terras, regionalnog Arhus centra i Centra za ekologiju i održivi razvoj za donošenje deklaracije kojom će se Subotica proglasiti gradom bez proizvodnje i prometa genetski modifikovanih organizama.

Tamara Zagorac-Mešter, član GO SPS
„Ovom deklaracijom Subotica se pridružuje opštinama, regionima i gradovima u svetu koji su već doneli ovakvu deklaraciju. Obzirom da negativni efekti GMO nisu naučno potvrđeni ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo koje su to negativne posledice upotrebe GMO na žive organizme i životnu sredinu.“

Izvor: RTV City
SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare SPS - Konferencija za novinare
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 25
Pregleda: 5711

Povezana vest

Povezane teme

sps subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.