• Pregleda: 3498

Zagrljaji za decu obolelu od raka

Pod sloganom „Zagrli snažno“ danas je u centru grada obeležen je međunarodni Dan dece obolele od raka. Simboličnim puštanjem balona u obliku srca i zagrljajima bližnjih poslata je snažna podrška svim mališanima koji se bore sa opakom bolešću.
Zagrljaji za decu obolelu od raka

Subotica je jedan od 30 gradova u našoj zemlji gde se održava manifestacija koju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR. Sva prikupljena sredstva namenjena su izgradnji roditeljske kuće u Beogradu.

- To je peta kuća i biće veoma velika, prikupljanje novca počelo je aplikacijom „Pruži korak“ a nastavlja se aktivnostima na Svetski dan dece obolele od raka. U programu su učestvovala deca, plesala su zumbu, igrali odbojku, tu su bili i tamburaši – kaže Milica Pavić, volonterka NURDOR-a. - Ovogodišnji slogan je „Zagrli snažno, jer vrlo je važno“, a to je naša poruka koliko je bitno da  pružimo podršku i ljubav jedni drugima kada je to najpotrebnije

Među roditeljima čije dete vodi bitku sa malignom bolešću je i Pavle Vekić a ovaj vid podrške je veoma značajan i njemu i drugim roditeljima.

- Našem sinu je dijagnostikovan tumor na mozgu kada je imao sedam meseci i od tada se sedam godina bori sa njim. Prošli smo dosta operacija, hemoterapija, zračenja... - priča Pavle. - NURDOR  stalno prikuplja sredstva za pomoć oboleloj deci, organizuje kampove za decu i roditelje, na kojima se održavaju razne radionice koje nam puno pomažu. Generalno, svaki vid pomoći nam veoma znači. Zdravstvo je takvo kakvo je, protiv toga ne možemo, ali mislim da bi trebalo više da se ulaže u lečenje i edukaciju roditelja kako da na najbolji način pomognu svom detetu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Jelena Radakovic Odgovori
To je odlična manifestacija ,a moje pitanje je kome ja da se obratim za pomoć u lečenju protiv raka?Imam malu penziju i svaka vrsta pomoći mi je dobro došla..Postoji li neka organizacija iligrupa koja se bavi ovakvim ljudima kao što sam ja..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.