Komentara: 10
Pregleda: 5327
Foto

Zagrebački kvartet nastupa u subotičkoj Sinagogi

14.01.2020. u 11:33h > 16:21
Izvor: Subotica.com
Povodom početka predsedavanja Hrvatske Većem Evropske unije, Zagrebački kvartet održaće koncert u subotičkoj Sinagogi. Nastup poznatog sastava zakazan je za 19. januar u 19 časova, ulaz je besplatan, a karte se mogu preuzeti od 15. do 17. januara u Hrvatskom nacionalnom savetu (Preradovićeva 13) ili u Sinagogi.
Zagrebački kvartet nastupa u subotičkoj Sinagogi

Organizatori koncerta su Ambasada Republike Hrvatske u Srbiji, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatski nacionalni savet (HNV) i Fondacija „Subotička Sinagoga“.

- Zagrebački kvartet, u različitim sastavima, postoji od 1919. godine iz više od veka održao je četiri hiljade koncerata širom Evrope, Australije, Amerike... Izvode kapitalna dela svetskih kompozitora, a tako će biti i na koncertu u Sinagogi – najavio je Darko Sarić Lukendić, član IO HNV zadužen za kulturu. - Pred subotičkom publikom nastupiće Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Filips i Martin Jordan. Ovo je prilika da animiramo publiku drugačijim sadržajima, ali i da obogatimo kulturnu scenu našeg grada.

Zagrebački kvartet nastupa u subotičkoj Sinagogi

Po mišljenju konzula prvog reda Hrvoja Vukovića, koncert će  biti prilika i da se publika upozna sa kontekstom predsedavanja Hrvatske Većem Evropske unije.

Fondacija „Subotička Sinagoga“ uskoro obeležava godišnjicu rada.

Zagrebački kvartet nastupa u subotičkoj Sinagogi

- Čast nam je što je Zagrebački kvartet izabrao baš Sinagogu za svoj nastup. Pozivamo sve zainteresovane da dođu po svoje ulaznice  na vreme, jer vlada veliko interesovanje za koncert – poručuje Hajnalka Ileš, koordinator Fondacije „Subotička Sinagoga“.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti u HNV radnim danima od 8 do 16 lasova, odnosno u Sinagogi od 10 do 18 časova.

Zagrebački kvartet nastupa u subotičkoj Sinagogi

Izvor: Subotica.com
Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi Najava gostovanja zagrebačkog kvarteta u subotičkoj Sinagogi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5327

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

hrvatska nacionalna manjina

hajnalka ileš

koncert u sinagogi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.