• Pregleda: 2632

Zadovoljni negovateljicama, kažu korisnici

Gerontološki centar Subotica jedini u Srbiji pruža usluge pomoći i nege u kući u gradskim i prigradskim naseljima. Kako bi se uverili da li su korisnici zadovoljni sa negovateljicama, rukovodstvo Gerontološkog centra je obišlo korisnike.Reč je o projektu javnih radova u okviru koja je zapošljeno 31 lice na četiri meseca, a vrednost projekta je 4,5 miliona dinara.
Zadovoljni negovateljicama, kažu korisnici

Radovan Ljubišić živi sa porodicom u Bajmoku na adresi Miloša Obilića. Od ponedeljka do petka dva puta dnevno mu dolazi negovateljica. Njegov brat, Mile Ljubišić kaže da im ovakva vrsta pomoći je dobro došla.

Anika Kometa je negovateljica koja je angažovana u Gerontološkom centru Subotica na projektu javnih radova pomoći i nege u kući. Teći put je angažovana na ovim poslovima, a obilazi porodice sa starim i nepokretnim licima u Bajmoku.

Uslugama pomoći i nege u kući Gerontološkog centra pokrivene su gotovo sve mesne zajednice sa preko 5.000 Subotičana u trećem dobu, kojima je ova usluga potrebna, što je jedinstveno u Srbiji. Javni radovi ove vrste se provode još od 2006. godine.

U proteklih sedam meseci Gerontološki centar u Subotici je realizovao devet projekata u vrednosti preko 30 miliona dinara. Svi projekti su finansirani iz različitih izvora. Projekat pružanja pomoći nege u kući je zahvaljajući gradu ove godine proširen i 11 lica je zaposleno.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
no name Odgovori
30 miliona dinara koje je uzeto od drzave, tj. od nas. Sto se ne pohvale koliko su projekata ostvarili od dobiti Gerontoloskog, ako su toliko uspesni kao sto kazu. I jos jedna u nizu neistina, oni nisu jedini u Srbiji koji pruzaju takvu vrstu usluge jer je Beograd odavno poznat po uslugama kucne nege. Dokle vise nam poturate pricu da sve sto radite je JEDINSTVENO U SRBIJI?! Neko tu ima problem sa svojim egom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.