• Pregleda: 10451

Zabranjena upotreba vode iz Vodozahvata Bikovo

Zabranjena upotreba vode iz Vodozahvata Bikovo

JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava sve korisnike usluga u naselju Bikovo da je Odeljenje za sanitarnu inspekciju Subotica dana 10.10.2016. godine izdalo Rešenje br. 138-53-00822-7/2016-06, u JKP „Vodovod i kanalizacija'' Subotica zaprimljeno 13.10.2016. godine.

Rešenjem je naložena mera zabrane upotrebe vode koja se koristi tokom pripreme, obrade ili proizvodnje hrane iz Vodozahvata Bikovo, bunar B1/9 u Bikovu, Dalmatinska BB, a kojim upravlja JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Subotica.

Zabrana stupa na snagu odmah i traje do pribavljanja nalaza ovlašćene zdravstvene ustanove da je voda bezbedna za upotrebu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica ističe da nije došlo do promene sastava kvaliteta pijaće vode u naselju Bikovo. Pre prijema ovog Rešenja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je izvršilo dezinfekciju i ispiranje vodovodne mreže naselja Bikovo.

S obzirom da Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće („Sl. list SRJ“, br. 42/98) ograničava koncentracije gvožđa i arsena, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je, na osnovu ovog Rešenja, do daljeg prinuđeno da za naselje Bikovo obezbedi alternativni način snabdevanja pijaćom vodom.

Od petka 14.10.2016. godine snabdevanje naselja Bikovo vodom za piće će se vršiti dvema cisternama za pitku vodu, od kojih će jedna biti locirana kod zgrade Mesne zajednice, a druga kod zgrade Osnovne škole. Cisterne sa vodom za piće će biti locirane na navedenim mestima svakog dana od 8 do 13 sati.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
mariosu Odgovori
Katastrofa! Svaka cast menadzmentu vodovoda. [*...*]! Sve ih smenite
svevišnji biciklista Odgovori
To su ti pametni
zoki Odgovori
Za ove pare sto placamo neka puste vino umesto vode...
Pajo Odgovori
Suvise puno cevi a mala potrosnja! Projekat je trebao biti uzi tanje cevi dva cola za ovoliku potrosnje ili danonocno ispiranje cele godine! Vodovod u opste pod ovakvim uslovima nije trebao da preuzme tu Mrezu ! Ali je politicki pritisak je odradio tada svoje!
Projektanti kod nas neuzimaju u obzir potrosnju pravac proticanja vode ! Plus sada bi potrosaci koji imaju spojene bunare stare sa gradskom vodom u svojim instalacija trbali da snose posledice! A i vodovod bi vec jednom trebao da uskrati svima vodu koji imaju bunare nerazdvojene fizicki od gradske vode !
earthworker Odgovori
mogu mislit i gradska kolko je ispravna.
nada Odgovori
Ma briga ih ako cemo se sutra svi potrovati!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.