Komentara: 6
Pregleda: 11268

Zabranjena upotreba vode iz Vodozahvata Bikovo

13.10.2016. u 21:58h
Izvor: Subotica.com
Zabranjena upotreba vode iz Vodozahvata Bikovo

JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava sve korisnike usluga u naselju Bikovo da je Odeljenje za sanitarnu inspekciju Subotica dana 10.10.2016. godine izdalo Rešenje br. 138-53-00822-7/2016-06, u JKP „Vodovod i kanalizacija'' Subotica zaprimljeno 13.10.2016. godine.

Rešenjem je naložena mera zabrane upotrebe vode koja se koristi tokom pripreme, obrade ili proizvodnje hrane iz Vodozahvata Bikovo, bunar B1/9 u Bikovu, Dalmatinska BB, a kojim upravlja JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Subotica.

Zabrana stupa na snagu odmah i traje do pribavljanja nalaza ovlašćene zdravstvene ustanove da je voda bezbedna za upotrebu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica ističe da nije došlo do promene sastava kvaliteta pijaće vode u naselju Bikovo. Pre prijema ovog Rešenja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je izvršilo dezinfekciju i ispiranje vodovodne mreže naselja Bikovo.

S obzirom da Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće („Sl. list SRJ“, br. 42/98) ograničava koncentracije gvožđa i arsena, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je, na osnovu ovog Rešenja, do daljeg prinuđeno da za naselje Bikovo obezbedi alternativni način snabdevanja pijaćom vodom.

Od petka 14.10.2016. godine snabdevanje naselja Bikovo vodom za piće će se vršiti dvema cisternama za pitku vodu, od kojih će jedna biti locirana kod zgrade Mesne zajednice, a druga kod zgrade Osnovne škole. Cisterne sa vodom za piće će biti locirane na navedenim mestima svakog dana od 8 do 13 sati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 11268
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

voda za piće

bikovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.