• Pregleda: 8026

Zabrana poseta Opštoj bolnici od srede

U Opštoj bolnici Subotica od sutra, 10. januara, uvodi se mera zabrane poseta pacijenata i okupljanja osoba koje nisu zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ova odluka doneta je u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom morbila, sezonskog gripa i drugih akutnih respiratornih infekcija, a važiće do opoziva.
Zabrana poseta Opštoj bolnici od srede

Aktuelna epidemiološka situacija vezana za sezonski grip, u 52. nedelji nadzora ukazuje na pogoršanje epidemioloških parametara, saopštili su iz Opšte bolnice Subotica. Naime, prema podacima iz sentinelnog nadzora Zavoda za javno zdravlje Subotica, zabeležen je višestruki porast oboljenja sličnih gripu u odnosu na prethodne nedelje.

Takođe, prema izveštaju iz sentinelnog nadzora Instituta za javno zdravlje Vojvodine, aktivnost virusa je još uvek niskog intenziteta i ispod epidemijskog praga, ali se beleži porast broja oboljenja sličnih gripu.

Od oktobra prošle godine do danas, na teritoriji AP Vojvodine laboratorijskim testiranjem obrađeno je 90 uzoraka od obolelih osoba, od čega su 34 bila pozitivna na grip. Kod 29 pacijenata potvrđena je infekcija virusom gripa tipa B, dok je kod pet obolelih infekcija uzrokovana virusom tip A - navode iz Opšte bolnice.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom vezanom za sezonski grip, druge akutne respiratorne infekcije i aktuelnu epidemiološku situaciju morbila, Opšta bolnica Subotica donela je odluku da uvede meru zabrane posete pacijenata, kao i drugih vrsta okupljanja osoba koje nisu zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Odluka stupa na snagu od sutra, 10. januara, a važiće do opoziva.

S druge strane, iz Doma zdravlja Subotica kažu da je do sada Vaksigrip vakcinu primilo 3.900 Subotičana, što je više nego u isto vreme prošle godine. 

- Do sada je vakcinu primilo 3.900 pacijenata, te je ove godine odziv sugrađana na vakcinaciju znatno bolji nego tokom prošle godine. Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju sve osobe starije od 65 godina, kao i rizične grupe sugrađana, odnosno hronični bolesnici - navode iz Doma zdravlja.

Početkom oktobra prošle godine, u subotički Dom zdravlja pristiglo je oko 4.000 vakcina protiv gripa, nakon čega je ubrzo započela vakcinacija sugrađana. Svi zainteresovani mogli su da se vakcinišu u svim gradskim i vangradskim ambulantama.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
ЈОВАН Odgovori
Забранити и расипање новца. Годишње се потроши 540 хиљада динара само за путарину у доласку и одласку три аутомобила неоправдано ангажованих радника из Новог Сада. А том се додаје још два милиона трошкова горива, амортизације и срвиса. Двориште личи на свињски обор. Неке хируршке интервенције се обављају и наплаћују на црно, што ОБС претвара у приватну поликлинику.
xx
Zaboravio si klozet u koji se ulazi iz hola glavnog ulaza i koji je "ponos" svih suboticana a treba da je ponos i uprave bolnice.
Avlijar Odgovori
Jovane moj koga to interesuje kad su nekima ovi naj bolji , a bili su im i prosli naj bolji a verovatno i buduci šta reci za takve ljude .
Realan Odgovori
Što više virusa više vakcina, više profita. Jel' Srbiju to neko o'zgo posipa, fajta bolestima? Zar još u njoj ima živih?
sofi
Što se ti sekiraš za nas kad si pobegao glavom bez obzira.
Nlo Odgovori
Posete su zabranjene od juce, utorka 09.01.
saša
Nije tačno ja sam u utorak bio u poseti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.