Komentara: 3
Pregleda: 2398

Za vikend obavljeno više od 600 preventivnih pregleda u bolnici

09.08.2021. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Tokom zdravstveno preventivne akcije u Opštoj bolnici Subotica obavljeno je ukupno 612 pregleda pacijenata, kojima je proteklog vikenda na raspolaganju bilo 14 specijalističkih ambulanti i laboratorijska dijagnostika.
Za vikend obavljeno više od 600 preventivnih pregleda u bolnici
Foto: Arhiva

Građani su najviše bili zainteresovani za očni pregled, te je u Oftalmološkoj ambulanti obavljeno više od 100 pregleda, a odmah za njom slede Internistička i Ginekološko-akušerska ambulanta, u kojima je obavljeno po 100 pregleda.

- Za ova tri pregleda su pacijenti bili najviše zainteresovani, ali je svaka ambulanta obavila između 20 i 30 pregleda, s tim da su nam radile sve specijalističke ambulante. Kada je u pitanju laboratorijska dijagnostika, obavljeno je 95 laboratorijskih analiza i 86 ultrazvuka abdomena i rendgena - kaže dr Gordana Krtinić, pomoćnica direktora Opšte bolnice Subotica, dodajući da nije bilo mnogo pacijenata koji su zahtevali dalju dijagnostiku. - Nije bilo takvih stanja koja su zahtevala hitnu hospitalizaciju, ali je bilo otkrivenih tromboembolijskih komplikacija u Pulmološkoj ambulanti i pacijenti čije stanje zahteva dodatnu dijagnostiku biće pozvani da sa uputom dođu i da obave dijagnostiku koju je indikovao lekar.

Za vikend obavljeno više od 600 preventivnih pregleda u bolniciPo njenim rečima, u subotičkoj bolnici trenutno rade sva odeljenja u normalnom režimu, u takozvanoj "zelenoj" zoni, a da bi se ovakvo stanje što duže održalo, potrebno je da vakcinalni obuhvat bude mnogo veći, zbog čega još jednom apeluje na građane da se imunizuju protiv virusa kovid-19.

- Trenutno nemamo nijednog hospitalizovanog kovid pacijenta. U respiratornoj ambulanti imamo blagi porast pregleda, ali ne možemo reći da imamo zabeleženih teških stanja koja zahtevaju hospitalizaciju. Dakle, to je za sada još uvek stabilno, ali je epidemiološka situacija definitivno nesigurna jer nam sledi početak školske godine i povratak u radne kolektive nakon godišnjih odmora i tu sigurno očekujemo porast, u odnosu na zaista nedovoljan broj vakcinalnog obuhvata. Još jednom apelujem na građane da se vakcinišu, jer mislimo da je to jedini način da bolnica i dalje nastavi da radi za pacijente koji zaista zahtevaju i potrebna im je lekarska pomoć, da što duže ostanemo van kovid sistema rada - poručuje dr Krtinić.

Tokom zdravstveno preventivne akcije bilo je angažovao ukupno blizu 100 zdravstvenih radnika, a kako najavljuju iz subotičke bolnice, akcija će se održati i ovog vikenda, o čemu će građani blagovremeno biti obavešteni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2398

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

bolnica subotica

preventivni pregledi

dr gordana krtinić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.