Komentara: 3
Pregleda: 4731

Preventivni zdravstveni pregledi za građane i ovog vikenda

13.08.2021. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Kao i prethodnog vikenda, Dom zdravlja Subotica i Opšta bolnica Subotica organizuju akciju besplatnih preventivnih pregleda u subotu i nedelju, 14. i 15. avgusta, kada će u periodu od 8 do 14 časova zainteresovani građani moći da urade niz pregleda, bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje.
Preventivni zdravstveni pregledi za građane i ovog vikenda

Dom zdravlja Subotica će u subotu i nedelju u zgradi Nove opštine pružati preventivne zdravstvene preglede, te će zainteresovani građani moći da urade EKG srca, da izmere krvni pritisak, kao i nivo šećera i masnoća u krvi, a takođe će moći da obave i opšti pregled.

Istovremeno će u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece na Odeljenju ginekologije građanke moći da obave preventivni ginekološki pregled i uzimanje Papa testa, dok će se na Odeljenju pedijatrije obavljati preventivni pregledi dece.

Kada su u pitanju preventivni zdravstveni pregledi u Opštoj bolnici Subotica, zainteresovani građani će tokom vikenda moći će urade internistički pregled sa EKG-om u Internističkoj ambulanti, hirurški pregled u Ambulanti za opštu hirurgiju, ginekološki pregled u Ginekološko-akušerskoj ambulanti, kao i preglede u Ortopedskoj ambulanti, Oftalmološkoj ambulanti, Pedijatrijskoj ambulanti, Neurološkoj ambulanti, Pulmološkoj ambulanti i Psihijatrijskoj ambulanti, dok će pregled u Urološkoj ambulanti, Ambulanti za ORL i Ambulanti za dermatološko-venerološke bolesti moći da urade samo u subotu.

Građanima će tokom vikenda na raspolaganju biti i laboratorijska dijagnostika (kompletna krvna slika i merenje šećera u krvi), kao i radiološki pregled, uz prethodno postavljenu indikaciju od lekara, nakon pregleda u specijalističkoj ambulanti (ultrazvuk abdomena i RTG pluća i srca).

Iz ovih zdravstvenih ustanova mole građane koji imaju zdravstveno osiguranje da na pregled sa sobom ponesu zdravstvenu legitimaciju i ličnu kartu, a one koji nisu zdravstveno osigurani, da radi indentifikacije ponesu ličnu kartu ili pasoš, uz napomenu da je obavezno pridržavanje svih protivepidemijskih mera - nošenje zaštitne maske preko usta i nosa i održavanje fizičke distance.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4731

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

dom zdravlja subotica

besplatan pregled

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.