Komentara: 1
Pregleda: 2082

Dom zdravlja za dva vikenda pregledao 281 građanina

16.08.2021. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Tokom zdravstveno preventivnih akcija, lekari Doma zdravlja Subotica pregledali su ukupno 281 građanina, kojima su protekla dva vikenda na raspolaganju bili internistički, ginekološki i pedijatriski pregledi.
Dom zdravlja za dva vikenda pregledao 281 građanina

Na internistički pregled u zgradi Nove opštine prethodnog vikenda se odazvalo 93 građana, a slično je bilo i ovog vikenda, kada je 96 građana iskoristilo mogućnost da obave opšti pregled, urade EKG srca, izmere nivo šećera i masnoća u krvi, kao i krvi pritisak.

- Bila je lepa posećenost i građani su imali priliku da se na brz i efikasan način pregledaju i dobiju neke osnovne pokazatelje svog zdravstvenog stanja. Bilo je onih koji su samo dolazili na pregled, a bilo je i onih koji su dolazili na vakcinaciju, pa su usput obavili i opšti pregled, tako da su svi bili zadovoljni - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Dom zdravlja za dva vikenda pregledao 281 građanina

Dobra posećenost bila je i u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece, gde su na Odeljenju ginekologije građanke mogle da obave ginekološki pregled i uzimanje Papa testa. Prošlog vikenda ovu mogućnost iskoristilo je 30 žena, dok je ovog vikenda odziv bio nešto veći, pa su pregled uradile 53 žene.

- Mnogo slabiji odziv je bio na Odeljenju pedijatrije, gde su se pružali preventivni pregledi dece. Prošlog vikenda je pregledano 9 dece, a ovog vikenda niko nije došao. Verovatno roditelji nisu imali potrebe, jer deca svakako imaju svoje redovne preventivne preglede u predviđenom uzrastu, pa je zbog toga bilo manje zainteresovanih - dodaje Beoković.

Zdravstveno preventivne akcije su se protekla dva vikenda odvijale i u Opštoj bolnici Subotica, gde su građanima na raspolaganju bili specijalistički pregledi i laboratorijska dijagnostika, a sve u skladu s preporukom Ministarstva zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2082

Povezane vesti

Povezane teme

zdravstveni pregledi

dom zdravlja subotica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

preventivni pregledi

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.