Komentara: 0
Pregleda: 2009

Za psihosocijalnu podršku milion dinara iz gradskog budžeta

15.08.2017. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Na osnovu konkursa, Društvo "SOS telefon" dobilo je milion i 23 hiljade dinara za programe i projekte u oblasti društvenog i humanitarnog rada. Odluku o tome, juče je donela lokalna samouprava našeg grada.
Za psihosocijalnu podršku milion dinara iz gradskog budžeta

Društvo "SOS telefon" postoji od 1985. godine, a njihov rad zasniva se na pružanju interventne psihosocijalne i edukativne pomoći u kriznim situacijama, radi sprečavanja težih psihičkih i fizičkih posledica. Lokalnom stanovništvu pružaju pomoć i podršku u rešavanju partnerskih konflikata, u ostvarivanju uspešnijeg roditeljskog funkcionisanja ili u vidu saveta u pogledu mogućnosti rešavanja drugih životnih problema. Kao jedan od najtežih zadataka, sa kojim se stručna lica ovog Društva suočavaju, jeste pomoć osobama koje imaju suicidne misli ili onima koji trpe psihičko i fizičko nasilje.

Sugrađanima je svakodnevno, od 17 do 22 časa, dostupna pomoć stručnih lica na dva jezika, srpskom i mađarskom, pozivom na broj 024/553 000.

- Pozivi su besplatni i anonimni, a dužina razgovora nije ograničena. Svi koji se javljamo na SOS telefon, edukovani smo da pružimo psihološku pomoć osobama za koje ne znamo ni ko su, koliko godina imaju, ni kako izgledaju. Rešenje životnih problema koje ne mogu sami da nađu, ljudi teško traže od drugih pa i od nas, jer postoje predrasude da je to sramota. Olakšavajuća okolnost je što na ovaj način mogu potpuno anonimno i besplatno da dobiju pomoć za svoju životnu muku - kažu iz Društva "SOS telefon".

Godišnje oko 650 sugrađana bira broj njihove telefonske linije, a najčešći razlozi za to su nasilje, depresivnost, te problemi u adolescenciji. Iako je telefon svima jednako dostupan, i dalje ga češće pozivaju žene, u odnosu na mušku populaciju u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2009

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

sos telefon

psihološko savetovalište

mentalno zdravlje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.