Komentara: 5
Pregleda: 1492

Za obnovu "Rajkove crkve" u Prizrenu Subotičani donirali 54.630 dinara

23.02.2021. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ tokom proteklog vikenda prikupljala je novčana sredstva za obnovu Crkve Svetog Nikole u Prizrenu. Ovom prilikom građani su donirali novčane priloge u iznosu od 54.630 dinara.
Za obnovu "Rajkove crkve" u Prizrenu Subotičani donirali 54.630 dinara

Srednjovekovna svetinja iz 14. veka, u narodu poznatija i kao „Rajkova crkva“, minirana je tokom bombardovanja 1999. godine, od kada je u ruševnom stanju. Započela je obnova ove svetinje i u tu svrhu organizacija "Svi za Kosmet" pozvala je Subotičane da se odazovu pozivu i daju svoj doprinos.

Na štandu ispred Otvorenog univerziteta građani su donirali novčana sredstva u iznosu od 54.630 dinara, koja će jednim delom ići i za poplavljena područja na Kosovu i Metohiji.

- Zadovoljni smo humanošću Subotičana i zahvaljujemo se svim dobročiniteljima u Subotici što su prepoznali važnost obnove ove velike svetinje i dali svoj doprinos tome. Prikupljeni iznos će se pridodati u fond i ostalim donacijama koje se sakupljaju u celoj Srbiji do kraja februara - kaže Siniša Lalić, predstavnik subotičkog ogranka organizacije "Svi za Kosmet".

Za obnovu "Rajkove crkve" u Prizrenu Subotičani donirali 54.630 dinaraZa građane koji su voljni da novčano doniraju na raspolaganju su dinarski račun HO "Svi za Kosmet" 285-2295090000074-05, odnosno Paypal nalog hoszkbg@gmail.com za devizne uplate.

Pomoć za građane iz srpskih sredina na Kosmetu može uputiti i slanjem SMS poruke na broj 4030 (100 dinara, za sve mreže operatera u Srbiji), a prikupljena sredstva će biti opredeljena za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1492

Povezana vest

Povezane teme

humanitarna organizacija svi za kosmet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.