Komentara: 64
Pregleda: 10501
Foto

Za neopravdane časove društveno koristan rad u Gerontološkom

03.12.2018. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Direktori Gerontološkog centra i Politehničke škole potpisali su  Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Na osnovu ovog ugovora, đaci kojima se izrekne vaspitno-disciplinska mera, obavljaće društveno-koristan rad  u Gerontološkom centru.
Za neopravdane časove društveno koristan rad u Gerontološkom

Novim Pravilnikom Ministarstva prosvete o vaspitnim normama predviđeno je izricanje mere društveno-korisnog rada, pa će đaci Politehničke škole, koji budu imali veći broj neopravdanih časova, od sada biti u službi pomoći  korisnicima Gerontološkog centra.  Kako kažu potpisnici ugovora, cilj je obostrana korist, kroz podizanje međugeneracijske solidarnosti.

- Veoma često mladost ne razume starost. Moram da kažem da, uglavnom, ni starost nema poverenja u mladost. Hoćemo da pomirimo te dve stvari. Dakle, da mladost razume starost, a da starost ne sumnja u budućnost i u mlade, nego da mladi pokažu da se njima može verovati - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Za neopravdane časove društveno koristan rad u Gerontološkom

Direktor Politehničke škole, Iso Planić, kaže da srednjoškolci tokom školske godine u proseku neopravdano izostaju sa nastave oko mesec dana. Zbog izostanaka, tim  đacima  smanjuje se ocena iz vladanja i izriče vaspitno-popravna mera društveno korisnog rada, a od sada će, umesto čišćenja dvorišta ili pomaganja pomoćno-tehničkom osoblju škole,  pomagati u nabavci korisnicima Gerontološkog centra. 

- Izbegavamo reč kazna, jer vaspitno-disciplinske mere koje primenjuju ustanove kao što su škole nisu kazne, već mere koje se sprovode kako bi se uticalo na promenu ponašanja deteta i njegovih stavova.  Naši đaci, kroz te mere društveno korisnog rada mogu dobijati zadatke u samoj školi, od ponovljenog redarstva do čišćenja lišća ili snega, ali čini nam se da je ovakav način saradnje kroz međugeneracijsku solidarnost mnogo primereniji vaspitanju dece i realizaciji društveno-korisnog rada - istakao je Iso Planić.

Za neopravdane časove društveno koristan rad u Gerontološkom

Da društveno-koristan rad ne bi  trebalo posmatrati kao kaznu, već kao priliku da đaci bolje upoznaju život ljudi u trećem životnom dobu, smatra i članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, koja se  nada da će učenici  svojim    radom  doprineti i poboljšanju kvaliteta života korisnika Gerontološkog centra.

Za sprovođenje ovakvih mera neophodna je saglasnost roditelja, a ukoliko roditelj odbije bilo koju meru društveno-korisnog rada, škola ima pravo da pokrene  prekršajni postupak. 

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Gerontološkog centra i Politehničke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 64
Pregleda: 10501

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

iso planić

potpisivanje ugovora

poslovno-tehnička saradnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.