Komentara: 76
Pregleda: 12785
Video

Za dva dana pronađeno više od hiljadu ilegalnih migranata

29.10.2023. u 19:54h
Izvor: Subotica.com  / MUP Srbije
Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, od kako je počela velika akcija MUP-a Srbije na suzbijanju iregularnih migranata, pronađeno je i dislocirano 1027 osoba.
Za dva dana pronađeno više od hiljadu ilegalnih migranata

Samo dan posle izjave predsednika Republike Srbije da se mora stati na put krijumčarenju migranata, a na osnovu naredbe ministra unutrašnjih otkriveno je i dislocirano 870 migranata na području Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora. 

- Ovom prilikom pronađene su četiri automatske puške, četiri pištolja, određena količina narkotičkih sredstava. Kontrolisano je 11.200 vozila, 15.600 lica je legitimisano. Takođe je u akciji je pronađeno 28 mobilnih telefona koji će biti predmet veštačenja – izjavio je general Dejan Luković, pomoćnik direktora policije, naglasivši da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe se situacija razreši i da građani žive što mirnije i sigurnije. - Poručujem građanima Srbije, a posebno građanima na teritoriji Subotice, Pirota, Sombora i Kikinde da se osećaju bezbrižno i sigurno, da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe da se ova situacija razreši i da oni žive što mirnije i što sigurnije.

Pretragom terena, tokom današnjeg dana, pronađena su 157 iregularna migranta na području Subotice i Kikinde.

Za dva dana pronađeno više od hiljadu ilegalnih migranata

-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 157 iregularna migranta, 289 komada municije različitog kalibra, delove uniforme, kao i određenu količinu narkotičkih sredstava i lekova. U ovoj akciji policija je izvršila i kontrolu 43 objekta u kojima se pružaju usluge smeštaja iregularnim migrantima. Takođe, pronađeno je i osam pasoša turskih državljana - naveo je Luković i još jednom ponovio da MUP ima snage, volje i želje da nastavi sa intenzivnijim radom na suzbijanju iregularnih migracija, kako bi se stanovništvo osećalo bezbedno i sigurno.

U ovim akcijama učestvuju nekoliko stotina pripadnika  Ministarstva unutrašnjih poslova - SAJ, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti  i  objekata, Uprave granične policije, UKP, Uprave za tehniku, kao i područnih policijskih uprava, sa svom raspoloživom tehnikom.

Za dva dana pronađeno više od hiljadu ilegalnih migranata

Izvor: Subotica.com / MUP Srbije
Postavljeno pre 6 meseci i 1 dan
Komentara: 76
Pregleda: 12785

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

emigranti

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.