Komentara: 97
Pregleda: 16820

Jake snage žandarmerije i policije sprovode akcije na teritoriji grada, prigradskih naselja i šume

28.10.2023. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
Subotičani i meštani okolnih naselja od ranih jutarnjih časova na ulicama grada nailazili su na brojne pripadnike policije i žandarmerije naoružanih dugim cevima. Podižu se kampovi i jasno je da će organi reda, pojačani oklopnim vozilima, biti mnogo aktivniji u ovom području.
Jake snage žandarmerije i policije sprovode akcije na teritoriji grada, prigradskih naselja i šume

Jedna grupa u maskirnim uniformama tokom prepodneva, posle brifinga, uputila se na više lokacija. Akcije su, kako javljaju građani, počele još sinoć, gde je iz nekoliko grupnih smeštajnih objekata iseljen za sada nepoznat broj ilegalnih državljana, a akcije su nastavljene tokom noći i jutra.

Osim velikog broja ljudskog potencijala mnogi Subotičani i meštani okolnih naselja mogli su da vide i blindirana vozila za naoružanim mitraljeskim kupolama sa oznakam specijalnih jedinica i žandarmerije.

Jake snage žandarmerije i policije sprovode akcije na teritoriji grada, prigradskih naselja i šumeNezvanično saznajemo da se na više mesta na severu Bačke podižu kampovi za pripadnike žandarmerije i specijalnih jedinica koji će delovati na ovom području.

- Noćas oko 3 časa iza ponoći krenulo je angažovanje jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova kojima će rukovoditi general Dejan Luković. Nadamo se već u naredne dve nedelje da ćemo rešiti ovdašnje probleme, odnosno nećemo se skloniti dok i poslednji počinilac bilo kojeg incidenta bude sklonjen sa ove teritorije. Tražićemo ih gde god oni bili, u šumi ili na nekom smeštaju gde su se do sada osećali sigurnima - rekao je ministar policije Bratislav Gašić tokom obraćanja novinarima ranije popodne u Horgošu. - Učinićemo sve da naši građani na svakom milimetru ove države budu bezbedni.

Ministar Gašić je takođe ponovio da će se policija i inspekcijski organi još rigoroznije odnositi prema taksistima za koje se dokaže da svojim aktivnostima pomažu u krijumčarenju migranata, što je krivično delo za koje u ovom slučaju može da usledi i oduzimanje vozila.

Za povezanost sa ubistvima migranata juče ujutro uhapšena su šestorica stranih državljana, četiri državljana Afganistana i dva Turske.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 97
Pregleda: 16820

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.