• Pregleda: 4501

XI Festival mlade rakije u subotu u Ljutovu

Festival mlade rakije, 11. po redu, održaće se u subotu, 10. novembra, na salašu porodice Kopilović u Ljutovu. Organizatori ističu da je ove godine prijavljen rekordan broj takmičara i izlagača, te da u skladu s tim očekuju i rekordnu posetu.
XI Festival mlade rakije u subotu u Ljutovu

Druga subota u novembru, sada već tradicionalno, rezervisana je za Festival mlade rakije, koji organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije "Subotička peščara" u znak sećanja na poznatog i uglednog poljoprivrednog proizvođača Blaška Kopilovića. Prema rečima organizatora, učešće na ovogodišnjem susretu prijavilo je više od 70 takmičara i preko 20 izlagača, koji će posetiocima ponuditi svoju domaću, mladu rakiju.

- Posetioci će biti u prilici da probaju preko 11 vrsta rakije, pretežno mlade, ali biće i onih koji će doneti staru rakiju. Osim rakije, biće i meda, dva štanda sa domaćim kraft pivom, kao i neizostavni čvarci, roštilj i kurtoš kolač - najavljuje Saša Kopilović, organizator manifestacije.

Otvaranje Festivala zakazano je za 10 časova, dok će proglašenje pobednika biti u 13 časova i 30 minuta. Kako ističe Kopilović, ocenjivanje pristiglih uzoraka završeno je još prošle nedelje, a ovogodišnji žiri bio je u najjačem sastavu do sada, na čelu sa prof. dr Ninoslavom Nikićevićem, ekspertom za rakije.

Ulaz na manifestaciju i ove godine biće "suvenir-čašica" po ceni od 300 dinara, sa kojom posetioci mogu da probaju koju god rakiju požele, sa bilo kojeg izloženog štanda.

Kako do imanja Blaška Kopilovića (Čikerijska 28)?

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
pereee Odgovori
Bice boogaattttt arrrrrr
robert Odgovori
dakle za 300 din, kvalitetnom rakijom možeš da postaneš jason statham transporter i po povratku u SU naletiš na saobraćajnu policiju koje će biti !?!?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.