Komentara: 3
Pregleda: 13462
Foto

Održan XI festival mlade rakije u Ljutovu

10.11.2018. u 18:22h
Izvor: Subotica.com
Viljamovka Zorana Mrđanova pobednik je jedanaestog Festivala mlade rakije – Memorijal Blaško Kopilović u Ljutovu. Odmah iza nje, po oceni stručnog žirija, su rakija od jabuke destilerije „Čolaković“ i komovica Zorana Varađanina.
Održan XI festival mlade rakije u Ljutovu

Žiri, na čijem čelu je Ninoslav Nikićević, koji ni ove godine nije imao lak zadatak jer je stiglo oko 184 uzorka u 12 kategorija, proglasio je i najbolje rakije po vrstama. Najbolja jabuka i kruška dolaze iz destilerije „Čolaković“, najbolju kajsiju ispekao je Vladan Nikolić, šljivu Darko Čabro, viljamovku Zoran Mrđanov, dunju Saša Kopilović, lozu Borko Mihaljević, komovicu Zoran Varađanin, rakiju od maline i trešnje najbolje je napravio Gordan Stanišić, od višnje Mario Crnković a od duda Zlatko Tomić.  

Održan XI festival mlade rakije u Ljutovu

Festival mlade rakije svake godine okupi sve veći broj posetilaca, izlagača i takmičara.

- Ove godine imamo 37 izlagača i više od 77 takmičara koji su poslali 184 uzorka 12 vrsta rakija. Ove godine imamo tri uzorka iz Slovenije, nekoliko iz Hrvatske, Beograda i drugih delova Srbije, tako da, na našu veliku radost, počinjemo da se širimo – ponosno će Saša Kopilović. - Za rakiju je godina generalno lošija nego prošle, kada smo imali 57 uzoraka kajsije a sada samo devet. To dovoljno govori. Ali komisija je oduševljena pojedinim vrstama uzoraka i njihovim kvalitetom. Po prvi put izložen je domaći džin, kao i dva izlagača „kraft“ piva.

Već jedanaest godina, svake druge subote u novembru, Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije "Subotička peščara" organizuje Festival mlade rakije, u znak sećanja na poznatog i uglednog poljoprivrednog proizvođača Blaška Kopilovića.

Održan XI festival mlade rakije u Ljutovu

Salaš poodice Kopilović i ove godine bio je „prestonica rakije“ u ovom delu Srbije ali i mesto dobrog provoda i pozitivne atmosfere. Iako do zaključenja ovog izveštaja festival još uvek traje, stiče se utisak da je ova godina rekordna i po broju posetilaca koji su po skoro pa nestvarno lepom novembarskom danu uživali na porodičnom gazdinstvu Kopilovića.

Posetioci svih generacija još jednom su pokazali veliko interesovanje za ovaj godišnji skup ljubitelja rakije, a ponovo se i potvrdila ona fraza - "rakija povezuje ljude (rakija connecting people)"

Održan XI festival mlade rakije u Ljutovu

Održan XI festival mlade rakije u Ljutovu

Izvor: Subotica.com
XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije XI Festival mlade rakije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 13462

Povezana vest

Povezane teme

Saša Kopilović

ljutovo

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.