Komentara: 15
Pregleda: 3490

Vukić: "Smanjiti sivu ekonomiju u privredi"

10.03.2014. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Jedan od najvećih problema privrede kako u Srbiji jeste prisustvo sive ekonomije i privrednog kriminala, istaknuto je na okruglom stolu u Regionalnoj privrednoj komori, na kom je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova RS Vanja Vukić.
Vukić: "Smanjiti sivu ekonomiju u privredi"

Privrednici iz Subotici i okoline izneli su probleme sa kojima se susreću prilikom poslovanja, a zaključak sastanka bio je da se takvo stanje mora smanjiti kako zbog samih privrednika, tako i zbog konkurencije iz Evropske unije po pitanju privrednog poslovanja. Vukić je nakon sastanka posetio i Policijsku upravu u Subotici, kao i Regionalni centar granične policije.

Siva ekonomija u Srbiji zvanično ima 30 odsto bruto društvenog proizvoda, a u sledećem periodu trebalo bi da bude smanjena na 25, ako ne i 20 odsto i da se unosom tog nova u legalne tokove rastereti privreda. Ovo je po rečima državnog sekretara Vanje Vukića, veoma značajna tema pogotovo za Suboticu, jer je ovde specifična policijska uprava koja obuhvata Severno bački okrug, gde se nalazi pogranična policijska uprava i regija kuda prolazi Koridor 10.

Sastanku su prisustovali i predstavnici Pogranične policije koja se veoma često susreće sa švercom u čijem sprečavanju im pomaže u Uprava carina. Najbitnije je da se roba vrati u legalne tokove i da firme koje to rade plaćaju određene doprinose. Pogranična policija takođe se susreće i sa krijumčarenjem različitih vrsta droga. Pre dva dana zapljenjeno je preko 1 kg heroina na graničnom prelazu Horgoš, čija je vrednost preko 35 hiljada evra, što je po rečima Vukića, za svaku pohvalu na račun pogranične policije.

Državni sekretar je nakon posete Regionalnoj privrednoj komori, posetio Policijsku upravu u Subotici gde se sastao sa inspektorom Ljubišom Zecom i ostalim rukovodiocima, a nakon toga je posetio i Regionalni centar granične policije prema Mađarskoj i odeljenje za vandredne situacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 3490
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.