Komentara: 45
Pregleda: 14038
Foto

Vučić: "Svarovski" najveća investicija u Srbiji

03.09.2015. u 15:51h > 18:39
Izvor: Subotica.com
U industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici danas je svečano otvoren proizvodni pogon kompanije „Svarovski“, koja trenutno zapošljava 383 radnika.
Vučić: "Svarovski" najveća investicija u Srbiji

„Svarovski" u Srbiji posluje od kraja 2013. godine a izgradnju proizvodnog pogona u našem gradu počeo je početkom 2014. godine. Za samo 16 meseci izgrađen je pogon površine 15 hiljada kvadratnih metara, koji će, kada počne da radi punim kapacitetom, zapošljavati 550 ljudi.

- Vlada Srbije je u ovu fabriku uložila 2.75 miliona evra, a to je ulaganje u našu budućnost, budućnost Subotice i svih građana Srbije – poručio je premijer Aleksandar Vučić, prilikom svečanog otvaranja fabrike. - Po kvalitetu utrošenog materijala i površini objekata ovo je do sada najveća investicija u Srbiji.

Vučić: "Svarovski" najveća investicija u Srbiji

Kompanija „Svarovski“ do sada je u Srbiji investirala oko 22 miliona evra, a premijer Vučić pozvao austrijske partnere da u Srbiju dovedu još investitora i zaposle još ljudi.

- Vlada će učiniti sve kako bi obezbedila najbolje poslovno okruženje za investitore – najavio je premijer. - Ovde je dobro mesto za rad i napredak. Sve može da se kaže o srpskom narodu, ali niko nam ne može osporiti našu gostoljubivost.

Po obilasku fabrike, premijer je najavio da će do kraja meseca, kada bude puštena druga peć u železari Smederevo, doći do rasta BDP-a, sa trenutnih 0.5 na jedan odsto i dodao da će, posle 1. novembra, kada u Kikindi bude otvoren metanolsko-sirćetni kombinat, BDP još da poraste.

Vučić: "Svarovski" najveća investicija u Srbiji

- Ovaj kombinat biće otvoren posle pet godina konzervacije i to će značiti da BDP ide na plus 1.2 odsto, sledeće godine rast će iznositi više od dva odsto, a 2017. idemo na plus tri odsto – poručio je Vučić.

Za Dejana Jovanovića, direktora „Svarovskog“ u Subotici otvaranje nove fabrike je događaj od velikog značaja po kompaniju.

Vučić: "Svarovski" najveća investicija u Srbiji

- Pre nekoliko godina postojala samo ideja o projektu, 2012. doneta odluka o realizaciji, potom je osnovano preduzeće u Srbiji, a odmah posle potpisan ugovor sa Vladom Srbije, koji podrazumevao obavezu o investiranju – podsetio je Jovanović. - Doneta je odluka da se još pre investicije započne sa proizvodnjom, te je decembra 2013. usledilo zapošljavanje prvih radnika i otpočela proizvodnja u iznajmljenom prostoru.

Po rečima Toru Nordhajdera iz Kompanije „Svarovski“, fabrika u Subotici pruža važnu logističku podršku do sedišta u Vatensu u Austriji.

- Ova kombinacija nam omogućava da pružimo optimalnu uslugu i specifična rešenja svojim strateški najvažnijim korisnicima – istakao je Nordhajder. - Srpske vlasti su bile visoko profesionalne i angažovane na pružanju podrške. Partnerstvo koje se razvijalo tokom proteklih nekoliko godina stvorilo je čvrstu osnovu za dugoročnu posvećenost.

Fotografije možete videti u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici Svečano otvaranje fabrike Svarovski u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 14038

Povezana vest

Povezane teme

privredna zona mali bajmok

svarovski

swarovski

fabrika svarovski

Aleksandar Vučić

fabrika swarovski

swarovski subotica

svečano otvaranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.