Komentara: 110
Pregleda: 22432
Foto

Vučić otvorio fabriku Kalcedonije u Privrednoj zoni Mali Bajmok

18.09.2014. u 12:14h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Suboticu fabriku "Gordon", koja posluje u okviru grupacije "Kalcedonia", poručivši da će Srbija toj italijanskoj kompaniji ponuditi najbolje uslove u regionu, a predsedniku uprave Sandru Veronezeu da umesto najavljenih 2.000, razmisli o zapošljavanju 3.000 radnika.
Vučić otvorio fabriku Kalcedonije u Privrednoj zoni Mali Bajmok

Italijanska grupa već ima fabriku u Somboru koja zapošljava 2.000 ljudi, a najavljeno je da će uskoro biti otvorene dve nove fabrike u Rumi i Apatinu, tako da će posao naći još 2.000 radnika.

"Nigde nećete naći bolje ljude, radnike, energiju i marljivost, tako da razmišljate da povećate taj broj i na 3.000 radnika", rekao je Vučić.

Premijer je napomenuo i da kompanije iz Srbije mogu da izvoze u Evropsku uniju, Rusku Federaciju, Kazahstan, Tursku, Belorusiju...i da će tako biti i ubuduće.

Premijer je poručio da je za otvaranje nove investicije zaslužan grad Subotica, ali i Vlada Srbije, a da od mladih koji će se tu zaposliti očekuje da budu vredni, marljivi i pošteni.

Vučić otvorio fabriku Kalcedonije u Privrednoj zoni Mali Bajmok

"Siguran sam da Srbija za dve godine, uz reforme koje ćemo sprovesti, može da bude mnogo bolje mesto za život i da pobedi konkurenciju u svakom smislu", rekao je Vučić.

Otvaranju fabrike prisustvovao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predstavnici lokalne samouprave.

Memorandum o razumevanju sa italijanskim investitorom "Kalcedonija", koji se bavi proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša robnih marki "Calzedonia", "Intimissimi", "Falconeri" i "Tezenis" potpisan je novembra 2011. godine.

Vučić otvorio fabriku Kalcedonije u Privrednoj zoni Mali Bajmok

Kalcedonija je, zatim, osnovala ćerku kompaniju "Gordon" d.o.o. koja je novembra 2013. godine započela proizvodnju ženskih majica "Intimissimi", u novoizgrađenom proizvodnom objektu površine oko 12.000 kvadratnih metara, na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok".

Od momenta dobijanja Upotrebne dozvole za proizvodni objekat, pa u naredne tri godine, "Gordon" ima nameru da zaposli oko 1.000 radnika.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia) Otvaranje fabrike "Gordon" (Kalcedonija - Calzedonia)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 110
Pregleda: 22432
Povezane teme

privredna zona mali bajmok

calcedonia

kalcedonija

fabrika kalcedonija

Aleksandar Vučić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.