Komentara: 11
Pregleda: 6967

Vrtići počinju s radom u ponedeljak, šta roditelji treba da znaju prilikom dovođenja mališana

07.05.2020. u 18:22h
Izvor: Subotica.com
Predškolska ustanova "Naša radost" počinje s radom u ponedeljak, 11. maja, i to za mališane čiji roditelji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja. Prilikom prvog dovođenja deteta u vrtić, roditelji treba da predaju potvrde poslodavca i pedijatra, a takođe će važiti i posebna pravila ponašanja.
Vrtići počinju s radom u ponedeljak, šta roditelji treba da znaju prilikom dovođenja mališana

Roditelji čiji mališani će u ponedeljak ponovo krenuti u vrtić, vaspitaču koji preuzima dete treba da predaju potvrdu poslodavca, da oba roditelja poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim poslovnim prostorija sa kontaktom poslodavca, kao i potvrdu pedijatra o zdravstvenom stanju deteta koja ne sme da bude starija od 7 dana.

U skladu sa instrukcijama i preporukama koje su zajednički doneli Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja, roditelji će morati da se pridržavaju i određenih pravila ponašanja.

Tako bi dete trebalo da dovodi samo jedan roditelj da bi se smanjila gužva i obezbedila preporučena distanca od dva metra, dok bi prihvat dece trebalo da se odvija na ulazu, ispred objekta, u unapred dogovorenim intervalima. Preporuka je i da se ograniči vreme za jutarnji prijem dece, tako da roditelj može da dovede dete najkasnije 15 minuta pre doručka, odnosno do 7:45 časova, kako bi se hodnici dezinfikovali za bezbedno dopremanje hrane u vaspitne grupe.

Roditelj koji dovodi dete treba da nosi masku i poželjno je da to bude isti roditelj svakog dana. Ako to nije moguće, dete dovodi roditelj koji može, ali ukoliko roditelji ili dete imaju povišenu telesnu temperaturu, znake respiratornih infekcija, poput kašlja i kratkog daha, ili su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu sa osobama pozitivnim na virus covid-19, ne treba da dolaze u ustanovu.

Takođe, roditeljima se preporučuje da kod kuće ostanu deca s hroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, dijabetesom ili imunodeficijencijama), kao i deca čiji roditelji, odnosno ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Posebna pravila važiće i za zaposlene u ustanovi, koji će koristiti zaštitnu opremu, odnosno masku, rukavice, vizir i radnu uniformu radi sopstvene i sigurnosti dece, dok će higijenski nadzor biti pojačan u svih 50 vrtića. Više informacija i detaljne instrukcije koje se odnose na zaposlene i roditelje možete pronaći na zvaničnom sajtu Predškolske ustanove "Naša radost".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6967

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

vrtić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.