Komentara: 0
Pregleda: 4386

Od danas više mališana u vrtićima, roditeljima nije potrebna potvrda poslodavca

01.06.2020. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Svi roditelji koji imaju potrebu za povratak dece u vrtiće Predškolske ustanove "Naša radost", od danas to mogu da učine bez potvrde poslodavca da je njihovo prisustvo na radnom mestu neophodno. Povratak deteta u vrtić potrebno je najaviti ustanovi 48 sati ranije, uz potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu i urednoj vakcinaciji.
Od danas više mališana u vrtićima, roditeljima nije potrebna potvrda poslodavca

Uz oko 1.400 mališana koji su u vrtiće krenuli 11. maja, danas se kolektivu priključilo još 517 dece, dok će im se od sredine meseca pridružiti još 273. Kako objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost", postepeno vraćanje dece u kolektiv ima za cilj sprečavanje eventualnog širenja zaraze novim korona virusom, a budući da se epidemiološka situacija stabilizovala, Ministarstvo prosvete je donelo dopis da od danas svi roditelji koji imaju potrebu mogu da vrate decu u vrtiće.

- Za to im više nije potrebna potvrda od poslodavca da je njihovo prisustvo na radnom mestu neophodno, ali je potrebno da pre vraćanja deteta u kolektiv obave lekarski pregled i donesu zdravstveno uverenje i uverenje da je dete uredno vakcinisano. Povratak deteta treba da najave 48 sati ranije, kako bismo mogli da povećavamo kapacitete rada i pripremimo kuhinju na veći broj obroka - objašnjava Vojnić. - Za roditelje i decu koja se vraćaju u vrtić, važe ista pravila ponašanja od 11. maja, a koja podrazumevaju merenje temperature pre dolaska u ustanovu, korišćenje zaštitnih maski i održavanja socijalne distance.

Od danas više mališana u vrtićima, roditeljima nije potrebna potvrda poslodavcaTakođe od danas, "Naša radost" počeće sa naplatom usluga za svu upisanu decu, po odluci resornog Ministarstva. Kako objašnjava naš sagovornik, tokom vanrednog stanja ustanova nije naplaćivala roditeljima uslugu čuvanja dece, a kada je 11. maja počela sa radom, uslugu je naplaćivala samo onim roditeljima čija deca su krenula u vrtić.

- Pošto više nije na snazi zabrana vraćanja dece u kolektiv, od 1. juna počećemo da naplaćujemo u punom iznosu naše usluge svim roditeljima čija deca su upisana. Naravno, naša preporuka je da roditelji koji imaju tu mogućnost, ne donose decu u vrtiće kako bi se sprečilo eventualno širenje zaraze, ali svakako da roditelji imaju pravo da vrate dete u vrtić i na njima je da odluče kako će postupati u ovoj situaciji - dodaje Vojnić.

Od danas više mališana u vrtićima, roditeljima nije potrebna potvrda poslodavcaDanas je okončan i upis mališana u vrtiće za narednu godinu, a prema dosadašnjem odzivu roditelja, prijavljeno je oko 12 odsto više dece u odnosu na prethodnu godinu.

- Upis je zvanično završen, ali ćemo još uvek primati prijave roditelja čija deca pohađaju pripremni predškolski program, budući da se svega 50 odsto njih do sada prijavilo. Očekujemo da ćemo raspored svih 4.300 dece, koliki nam je trenutni kapacitet, uraditi do kraja juna, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavešteni - poručuje tehnički direktor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4386

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.