Komentara: 13
Pregleda: 3252
Foto

Vrtić „Šumice“ proširio svoje kapacitete

22.09.2023. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Adaptiranjem prostorija, vrtić „Šumice“ Predškolske ustanove „Naša radost“ proširio je svoje kapacitete, te sada može da primi još 60 mališana jaslenog uzrasta.
Vrtić „Šumice“ proširio svoje kapacitete

U adaptaciju i opremanje prostorija iz budžeta Grada Subotice izdvojeno je devet miliona dinara, dok je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj uložio šest miliona dinara.

Vrtić „Šumice“ proširio svoje kapacitete

 - Izdvajanjima iz budžeta grada je prostor adaptiran u potpunosti, dok je sredstvima Pokrajine podignuta energetska efikasnost samog objekta, tako što je uređena fasada i zamenjena je kompletna stolarija – objašnjava gradonačelnik Stevan Bakić. - Ovo je još jedan dokaz brige lokalne samouprave o našim najmlađima a budžetu Grada je ove godine za to je opredeljeno više od 1.16 milijardi dinara. U narednom periodu očekujemo završetak prodaje određene imovine grada a sva sredstva od toga usmerićemo na zdravstvo i u PU „Naša radost“, da bi okončali sve započete projekte i realizaciju onoga što je potrebno.

Po rečima Veljka Vojnića, tehničkog direktora PU „Naša radost“, ovo proširenje od 120 kvadrata je veoma značajno jer određen broj dece nije mogao da bude primljen zbog ograničenog prostora.

Vrtić „Šumice“ proširio svoje kapacitete

 - Iskoristili smo prostorije koje su koristili zaposleni za kancelarije i izvršili prenamenu i adaptirali ga u skladu sa svim evropskim i domaćim standardima. Od sutra ćemo primiti 60 mališana jaslenog uzrasta – kaže Vojnić i najavljuje proširenje kapaciteta. – U toku je priprema dokumentacije za izgradnju sasvim novog objekta na Paliću, planiramo da radimo vrtiće „Sanda Marjanović“ i „Mandarina“ a radićemo i adaptaciju objekta Doma zdravlja u Tavankutu da bismo tamo mogli da otvorimo dva nova odeljenja i jedan objekat u zgradi mesne zajednice u Đurđinu koji će biti korišćen za smeštaj dece.

Vrtić „Šumice“ proširio svoje kapacitete

Izvor: Subotica.com
Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice" Obilazak proširenog dela objekta "Šumice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 3252
Povezane teme

Grad Subotica

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

stevan bakić

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.