Komentara: 34
Pregleda: 7594

Vožnja bicikla po Korzu je problem?

07.09.2012. u 01:21h
Izvor: RTV Yueco
Pešačka zona je deo puta, ulice naselja gde je dozvoljeno samo kretanje pešaka. U naselju gde je pešačka zona, moguće je doneti odluku da se u određenim satima dopusti vožnja drugim vozilima po pešačkoj zoni ali pod uslovom da im brzina kretanja bude prilagođena kretanju pešaka. Kamere YuEco su pre par dana zabeležile one bicikliste koji voze na nedozvoljenom mestu nedozvoljenom brzinom. Sugrađani sa kojima je razgovarano se uglavnom se ne slažu sa vožnjom bicikala po Korzou.
Vožnja bicikla po Korzu je problem?

Za označavanje pešačke zone potrebno je da se donese gradska odluka. Kada je ona donešena, obeležava se vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Pešačke zone u užem centru grada su Korzo, Štrosmajerova od Turbo limača i prilaz na parking kod Gradske kuće, potom ulica Dimitrija Tucovića, Matije Korvina, Branislava Nušića, Braće Radića kod Reifeisen banke, park Rajhl Ferenca.

U saobraćajnoj policiji u Subotici saznajemo da se trude da opomenama i razgovorom promene ponašanje i da postanu svesni toga da ugrožavaju decu koja se kreću sa roditeljima. Trude se da probude odgovornost kod neodgovornih vozača, ali u nekim slučajevima bezuspešno.

Kazna za vožnju bicikala po pešačkoj zoni iznosi 5.000 dinara i, ako je zaradite, istu morate platiti u roku od 15 dana. Pretprošle godine, u saobraćajnoj policiji su zabeleženi i neki slučajevi težih telesnih povreda u pešačkim zonama zbog neodgovornih vozača bicikala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 7594
Povezane teme

biciklisti subotica

biciklistička staza

korzo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.