Komentara: 47
Pregleda: 11502

Vozačima "Subotica-transa" veće plate za 20 odsto

15.03.2019. u 13:33h
Izvor: Subotica.com
Vozačima "Subotica-transa" veće plate za 20 odsto

Posle nezavidne situacije u kojoj se, zbog manjka vozača, našlo JP „Subotica-trans“, a sa njima i svi građani koji koriste usluge javnog prevoza, došlo je do dogovora između rukovodstva i sindikata ovog preduzeća. Potpisan je novi Kolektivni ugovor po kojem će plate vozačima i mehaničarima biti povećane za 20 odsto.

- Novi Kolektivni ugovor je zamenio stari, čija je važnost isticala, a trajaće u naredne tri godine. Najbitnije je da je bilo sluha za nosioce delatnosti u „Subotica-transu“, čiji će se položaj poboljšat,i a oni će od aprila primati veću platu za otprlike 10.000 dinara - kaže Ištvan Huđi iz Samostalnog sindikata Subotice.

Tako će, u zavisnosti od minulog rada, plata vozača u proseku iznositi oko 55.000 dinara.

Podsetimo, prošlog meseca je bio desetkovan broj vozača, što je uslovilo izmene reda vožnje gradskih autobusa. Zvaničan razlog za nedolazak na posao bila je gripa, a nezvaničan tihi štrajk vozača zbog niskih primanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 47
Pregleda: 11502

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

kolektivni ugovor

vozači subotica

profesionalni vozači

vozači autobusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.