Komentara: 18
Pregleda: 5088

Novi Kolektivni ugovor vozača dobra platforma za budućnost

19.03.2019. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Kao što smo ranije izvestili, proteklog četvrtka potpisan je novi Kolektivni ugovor između "Subotica-transa" i Sindikata. Tim povodom zajedničkim saopštenjem oglasili su se Sindikalne organizacije i Udruženje vozača i automehaničara JP "Subotica-trans".
Novi Kolektivni ugovor vozača dobra platforma za budućnost

Kako se navodi, Kolektivni ugovor predstavlja dijalog o dogovoru tri strane i u njemu su svi bitni detalji koji uređuju pravo i obaveze zaposlenih. U novom Kolektivnom ugovoru je pokazano razumevanje od strane osnivača i poslodavca za problem odlaska i nedostatka nosioca delatnosti - vozača i mehaničara, te da će pomenutima plata biti povećana za 10 hiljada dinara, odnosno oko 20 odsto. 

- Što se tiče nedoumice oko odlaska većeg broja vozača na bolovanje smatramo da svako ko je bolestan ima zakonsko pravo da se leči, pogotovo zaposleni koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran zadatak oko prevoza ljudi I održavanja autobusa. - stoji u saopštenju - Novi kolektivni ugovor nam donosi neke novine oko primanja svih zaposlenih u preduzeću kojiće se moći realizovati po ukidanju zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, a smatramo da su se stvorili uslovi za ukidanje istog.

Udruženje vozača i automehaničara i Organizacija sindikata smatra da će kupovinom i obnovom voznog parka sa 10 novih autobusa bitno povećati kvalitet usluge i bezbednost korisnika usluga javnog gradskog prevoza.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 5088

Povezana vest

Povezane teme

Suboticatrans

gradski prevoz

nabavka autobusa

javni prevoz

autobuski prevoz

prevoz putnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.