Komentara: 7
Pregleda: 2668
Foto

"Vojni lekar na selu", u Bikovu održana besplatna zdravstvena akcija

24.10.2023. u 10:18h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije pod nazivom "Vojni lekar na selu", koju sprovode pripadnici Vojske Srbije, danas je u naselju Bikovo realizovana preventivna zdravstvena akcija.
"Vojni lekar na selu", u Bikovu održana besplatna zdravstvena akcija

Pojekat "Vojni lekar na selu" organizuje Grupa za civilno-vojnu saradnju Komande 1. brigade Kopnene vojske.

"Vojni lekar na selu", u Bikovu održana besplatna zdravstvena akcijaCilj akcije je da pregledamo pacijente kojima je medicinska pomoć najpotrebnija, a tu pre svega mislimo na starije građane iz ruralnih naselja. Nakon pregleda, pacijentima određujemo terapiju, odnosno u slučaju potrebe ih upućujemo na specijalističke preglede - objašnjava major Nedeljko Nedeljković, načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju Komande 1. brigade Kopnene vojske.

Subotički Dom zdravlja ustupio je pripadnicima Vojske Srbije prostorije ambulante u naselju Bikovo.

"Vojni lekar na selu", u Bikovu održana besplatna zdravstvena akcija

 U okviru ove akcije radili su se opšti pregledi stanovništva, a građani Bikova i okolnih mesta imali su priliku da prekontrolišu novi šećera u krvi i krvnog pritiska - precizira direktorka Doma zdravlja, dr Tatjana Popović, a osim ove zdravstvene ustanove podršku projektu "Vojni lekar na selu" pružili su i članovi subotičkog Crvenog krsta - Svim sugrađanima koji su došli na pregled, a nalaze se u stanju socijalne potrebe, podelili smo prehrambene pakete. Crveni krst je uvek tu da uz vojsku i civilne organizacije pomogne onima kojima je pomoć potrebna - nadovezuje se Miodrag Varo, stručni saradnik subotičkog Crvenog krsta.

"Vojni lekar na selu", u Bikovu održana besplatna zdravstvena akcija

Podršku akciji "Vojni lekar na selu" pružila je i subotička lokalna samouprava iz koje podvlače da su vojska, zdravstveni radnici i Crveni krst stub jedne države.

- Zahvaljujem se vojsci i civilnim ustanovama i organizacijama koje učestvuju u ovoj akciji i nadam se da ćemo se i u budućnosti sastajati ovim povodom, jer u Subotici ima još mnogo sela u kojima se mogu organizovati ovakve akcije - zaključio je Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika.

"Vojni lekar na selu", u Bikovu održana besplatna zdravstvena akcija

Inače, ovaj projekat se realizuje od 2009. godine i do sada je pregledano gotovo 1.300 stanovnika Srbije i urađeno je više od 1.100 biohemijskih analiza uzoraka krvi.

Izvor: Subotica.com
Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu" Akcija "Vojni lekar na selu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 4 dana
Komentara: 7
Pregleda: 2668
Povezane teme

lokalna samouprava

dom zdravlja subotica

bikovo

crveni krst subotica

miodrag varo

preventivni pregledi

vojska srbije

marko marić

tatjana popović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.