Komentara: 27
Pregleda: 7569

Vojna imovina od naredne godine u vlasništvu Grada

02.12.2021. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Vojna imovina od naredne godine u vlasništvu Grada

Kako će do kraja godine biti u potpunosti otplaćen dug za kupovinu vojne imovine, Dom vojske i kasarna "Kosta Nađ" biće u potpunosti u vlasništvu Grada Subotice. Po prvim informacijama, postoje tri investitora zainteresovana za ulaganje u kompleks Prve kasarne, dok je za Dom vojske Grad ponudio partnerstvo organizaciji "IT Subotica 2030".

Vojna imovina od naredne godine u vlasništvu Grada

- Dom vojske jeste u strogom centru, ali mu je prilaz jako loš i sužen nam je prostor po pitanju namene objekta. Imali smo dva sastanka sa ljudima iz "IT Subotica 2030", kojima je potreban prostor od oko četiri do pet hiljada kvadrata, i ponudio sam im jednu vrstu partnerskog odnosa - otkriva gradonačelnik Stevan Bakić. - Unutrašnjost objekta je u jako lošem stanju. Ne bih da upirem prstom ni u koga, ali ja sam i ranije bio protiv da Grad kupi taj prostor i govorio da je to promašaj veka. Nadam se da ćemo postići dogovor, jer će to značiti i Gradu i svim građanima.

Gradonačelnik nije želeo da precizira ko su zainteresovani investitori za kasarnu "Kosta Nađ", ali je najavio da se čeka procena sudskog veštaka koji će dati početnu cenu za licitaciju.

- Ceo komples će biti ponuđen, neće se parcelisati. Sve ili ništa - rekao je gradonačelnik.

Vojna imovina od naredne godine u vlasništvu Grada

Podsetimo, pre tačno šest godina, potpisivanjem ugovora između tadašnjeg gradonačelnika Jenea Maglaija i Jovana Vorkapića, direktora Republičke direkcije za imovinu, Grad Subotica je preuzeo Dom vojske. Prema tom ugovoru, Grad Subotica će objekat površine od oko pet hiljada kvadratnih metara platiti 3.1 miliona evra i to u narednih pet godina. Iste godine, samo mesec dana ranije, Grad se obavezao da će kupiti i kasarnu "Kosta Nađ", vojni kompleks na Segedinskom putu, površine 17.500 kvadratnih metara, za tri miliona i 25 hiljada evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 7569

Povezane vesti

Povezane teme

kasarna Kosta Nađ

dom vojske

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.