• Pregleda: 4923

Grad i zvanično preuzeo Dom Vojske

Na osnovu Ugovora o kupoprodaji, zaključenog između Republike Srbije - Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, kao prodavca, i grada Subotice, kao kupca nepokretnosti, Komisija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Komisija grada Subotice izvršile su, 10. decembra, primopredaju i pri tome sačinile Zapisnik o primopredaji nepokretnosti vojnog kompleksa „Ulica Borisa Kidriča i Vuka Karadžića, Klub Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.
Grad i zvanično preuzeo Dom Vojske

Predmet primopredaje je nepokretnost u javnoj svojini Republike Srbije koju koristi Ministarstvo odbrane i to: vojni kompleks „Ulica Borisa Kidriča i Vuka Karadžića“, po nameni Klub Vojske Srbije - objekat visokogradnje površine 5070,20 metara kvadratnih i zemljište ukupne površine 845 metara kvadratnih.

Članovi Komisije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Komisije grada Subotice međusobno su saglasni da se sa 10. decembrom 2015. godine i ovim Zapisnikom umesto dosadašnjeg korisnika u posed uvede novi korisnik, bez ikakvih tereta, koji preuzima sva prava i obaveze kao budući vlasnik nepokretnosti.

// kraj saopštenja

Da podsetimo, U Gradskoj kući dana 18. novembra u prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića, potpisan ugovor između gradonačelnika Jenea Maglaija i Jovana Vorkapića, direktora Republičke direkcije za imovinu, o primopredaji Doma vojske. Prema ugovoru, Grad Subotica će objekat površine od oko pet hiljada kvadratnih metara platiti 3.117.000 evra i to u narednih pet godina.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

11
komsija Odgovori
Zaduzili ste i nasu praunucad ! I sta ce da se seli pozoriste,kada mi vec imamo "izgradjeno" ,zar ne .
student Odgovori
Realno ovo je bolji posao nego onaj Kučerin sa Minervom ili Kasin sa pozorištem, a I gradska kuća je postala pretesna.
Vesko Odgovori
Alaj smo veliki i jaki, a bez novaca. Nije problem, moze ova vlast jos malo povecati porez,
da bude evropski, mada je i sada najveci u okolini. Samo kad ima novaca da znacajno po-
vecate koeficjent novom pomocniku direktora u Nasoj zalosti. Drugima, sa manjim platama
se smanjuje, a njemu povecava.
mirko Odgovori
I štaćemo sad? Dali novce Beogradu na vodi a nama zvrje u najstrožijem centru grada prazni poslovni prostori.
@Vesko@
U ,,Našoj radosti" Veljko Vojnić nije pomoćnik direktora nego Tehnički direktor. Samo neznam šta će im on tamo. (Valjda zato što je prešao u SNS). Tehnički durektor postoji u firmama gde se proizvodi nešto - nešto pravi. Možda misle praviti decu pa im treba tehnički direktor.
forest gamp Odgovori
E sad lepo ovo moze da se proda ( mislim da se privatizuje) ,ima tu i lepe sale, itd, itd a i samo jezgro centra grada , sve je stvar ponude i procenta . Ako razumete.
Subotica Odgovori
Ovaj objekat nema konkurenciju u gradu. To bi bilo lepo mesto za restoran, meso za kulturne, sportke i druge razonode, kao što je i bio nekada. Danas građaani Subotce i nemaju gde da izađu, da popiju kafu u centru. Mnogo košta, ali mislim da vredi. Sve zavisi od ljudi koji vode ovaj grad, da ne daj bože izdaju nekoj banci ovaj lokal
Salamander Odgovori
Prvo dajemo, pa kupujemo ono što smo već jednom platitli...pa tako u krug samo da se obrće...ovo malo podseća na poznatu emisiju "Foliranti" samo na ružan način. Kako se nisu setili da tu istu zgradu stave na licitaciju pa da se vidi realna tržišna vrednost? Zna se kad "narod" plaća ništa nije preskupo.
N Odgovori
Kupio sam,a nemam ni novaca,a i ne znam sta cu stim sto sam kupio.
tetka Odgovori
I šta su dalji planovi Grada sa objektom i u kom roku?
pitbull Odgovori
I sta sad da aplaudiramo!?
Picadili Odgovori
i sta sad ?

ajmo ovo ruglo dovesti u red
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.