Komentara: 28
Pregleda: 11170

Vodovod traži povećanje cena za pijaću vodu i kanalizaciju

11.04.2014. u 10:39h
Nadzorni odbor JKP "Vodovod i kanalizacija" uputio je Gradskoj upravi Zahtev za davanje saglasnosti na Odluku o cenama čiste vode, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Korekcija cena stupila bi na snagu 1. maja.
Vodovod traži povećanje cena za pijaću vodu i kanalizaciju

Po predlogu za korisnike u individualnom i kolektivnom stanovanju ukupni račun za čistu vodu, odvodjenje i prečišćavanje otpadnih voda će biti viši 13 i po odsto od sada važećih cena. Kod korisnika u poslovnim prostorima u odnosu na sadašnje, ukupna cena bi bila niža za 0,88 posto.

Za potrošače iz kategorije zanatstva ukupna cena bi bila viša za 3,33 posto od postojećih cena.

Za korisnike u pojedinačnom i kolektivnom stanovanju (kuće i zgrade) predložena cena čiste vode bi bila 44,80 din po kubnom metru, za odvođenje otpadnih voda 25,40 din/m3, za prečišćavanje otpadnih voda 28,80 din/m3.  Za korisnike usluga u poslovnom prostoru dopremanje čiste vode bi iznosilo 47 din/m3, za odvođenje otpadnih 30 din/m3, a prečišćavanje istih iznosilo bi 36 din/m3.

Takođe određene su i cene za povlašćene potrošaće i potrošaće iz kategorije zanatstva koje iznose 47 din/m3 za čistu vodu, 28,73 din/m3 za otpadne vode, dok će naknada za prečišćavanje otpadnih voda koštati 32,18 din/m3.

Sve cene su bez PDV-a.

Odluka će stupiti na snagu tek po pribavljenoj saglasnosti Skupštine grada Subotice. Kompletnu odluku Nadzornog odbora i zahtev za davanje saglasnosti možete da pogledate na zvaničnom sajtu grada.

U obrazloženju zahteva navodi se obaveza po ugovoru sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za izgradnju prečistača otpadnih voda, a koja nalaže postepeno usklađivanje cena kako bi krajem 2015. godine ukupna cena čiste vode, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za sve kategorije potrošača iznosila 112 dinara po kubnom metru, bez poreza.

Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 11170
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

poskupljenje vode

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

kanalizacija

otpadne vode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.