Komentara: 21
Pregleda: 9992

Vodoinstalater ostao bez svog oruđa

28.08.2012. u 19:34h
Vodoinstalater ostao bez svog oruđa

Da vandali i lopovi ne poštuju ni spomenike još jednom su dokazali na skulpturi vodoinstalatera koju je JKP "Vodovod i kanalizacija" poklonilo Subotičanima u okviru svoje praznične nedelje krajem marta 2012. godine. Skulptura se nalazi u ulici Dimitrija Tucovića, neposredno preko puta upravne  zgrade Fidelinke.

Svakodnevno se prepričavaju razne dogodovštine u kojima pomenuti uništavaju imovinu, samo je bilo pitanje koliko će dugo potrajati i ova skultpura koja je simbolično držala uspomenu na ljude koji su svih ovih godina svojim radom doprinosili boljem životu građana.

Skulpturi su u desnu slobodnu ruku stavljali cveće, lepezu, cigarete i razne predmete koji su brzo i nestajali - današnje stanje je takvo da je vodoinstalaterski ključ nestao bez traga i tako je zbog jednog sitnog detalja ova skulptura pomalo izgubila na atraktivnosti. Nečijim divljaštvom uništen je još jedan detalj koji krasio ulice Subotice.

Vodoinstalater ostao bez svog oruđa

Skulptura pri svečanom otvaranju u martu 2012. godine

Mister Muskulo, Super Mario, Žika Pavlović...

Autorka skulpture je subotička vajarka Maja Rakočević Cvijanov, pri svečanom predstavljanju skulpture nije navedeno zvanično ime, očekivalo se da će ga sami sugrađani već nazvati,  a možete da pogledate kako su naši posetioci predlagali naziv.

Vodoinstalater ostao bez svog oruđa

Vodoinstalater ostao bez svog oruđa

Vodoinstalater ostao bez svog oruđa

Neznani vodoinstalater ostao bez svog oruđa...

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 9992

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

skulptura vodoinstalatera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.