Komentara: 97
Pregleda: 19149

Kako nazvati Skulpturu vodoinstalatera u gradu?

23.03.2012. u 16:37h
Izvor: RTV Yueco
Kako nazvati Skulpturu vodoinstalatera u gradu?

U okviru praznične nedelje u JKP "Vodovod i kanalizacija", ovo preduzeće poklonilo je svim subotičanima skulpturu vodoinstalatera, koja se nalazi u ulici Dimitrija Tucovića. Skulptura je podignuta u čast svih onih radnika koji su prethodnih 50 godina dali doprinos ovom preduzeću, kao i svih onih koji su više od 100 godina radili na vodosnabdevanju grada vodom.

Skulpturu su svečano otkrili direktorka Vodovoda Snežana Pejčić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. Ovaj poklon Vodovoda je uspomena na ljude koji su svih ovih godina, svojim radom, doprinosili boljem življenju građana.

Ovaj vid poklona rađen je na prinpicu evropskih metropola koje imaju po nekoliko skulptura običnih građana koji su dali nesebičan doprinos gradu.

Autorka skulpture je subotička vajarka Maja Rakočević Cvijanov, koja kaže da joj je za ovaj rad trebalo nešto više od mesec dana, i da je koristila tzv stripski jezik pri vajanju skulpture.

Skulptura vodoinstalatera još uvek nema ime, ali kako je naveo gradonačelnik Subotice verovatno će je sami Subotičani uskoro već imenovati, a evo prilike i da vidimo koliko su naši sugrađani maštoviti i kreativni – budite slobodni da u komentarima na ovu vest dajete svoje predloge

Posetioci sajta će klikom na zeleno/crveno dugme pored svakog predloga moći da nezvanično i glasaju za njega

Skulptura Vodoinstalater Subotica

Spomenik radniku - Bratislava

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 dana
Komentara: 97
Pregleda: 19149
Povezane teme

Saša Vučinić

jkp vodovod i kanalizacija

Snežana Pejčić

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

skulptura vodoinstalatera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.