• Pregleda: 6948

Vlada Vojvodine izdvojila oko 10 milona dinara za Opštu bolnicu

U proteklih godinu dana, Pokrajinska Vlada je na osnovu potreba, koje je iskazala Opšta bolnica Subotica, dodelila oko 10 milona dinara ovoj ustanovi. Ova sredstva su iskorišćena za nabavku ultrazvuka najnovije generacije, opreme za inteizvnu jedinicu, kao i za endoskopske procedure.
Vlada Vojvodine izdvojila oko 10 milona dinara za Opštu bolnicu

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, prof. dr Vesna Kopitović obišla je danas Opštu bolnicu kako bi videla uslove i utvrdila potrebe, koje ova bolnica ima.Najveća potreba za ultrazvučnom dijagnostikom postoji na polju interne medicine, ginekologije i neonatologije. Uz pomoć novog 4D ultrazvučnog aparata, lekari Službe za ginekologiju i akušerstvo biće u mogućnosti da pregledaju više pacijentkinja, nego što su bili u prilici kada su imali skromniju opremu.

Za nabavku novog 4D ultrazvuka, Vlada Vojvodine je izdvojila sredstva u iznosu od 3,9 miliona dinara i još oko 1,5 miliona za sonde. Ostala sredstva u ukupnom iznosu od oko 10 milona dinara su izdvojena za nabavku kreveta za Intezivnu jedinicu, kao i za endoskopske procedure, po kojima je subotička Opšta bolnica postala prepoznatljiva.

Zahvaljujući činjenici da se oko 80 odsto svih operacija u Službi za ginekologiju i akušerstvo radi laparaskopski, Opšta bolnica Subotica je postala vrlo prepoznatljiva pa je u proteklom periodu dobila i ulogu edukativnog centra. Ova Služba se može pohvaliti i sa vrlo kratkim vremenom boravka pacijentkinja, jer je prosečno vreme zadržavanja na ovom odeljenju oko 2,5 dana.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

15
D. Odgovori
Bravo! I red je bio da se sredi malo ta bolnica. Mada mislim da bi trebalo poceti od krecenja onkoloskog odeljenja, ili bar pranja prozora i plahti... No da ne bude da ni za sta nismo zahvalni, da samo kritikujemo, jedno veliko hvala.
igor7 Odgovori
Lepo. Ali kao i s to smo navikli Bicanin se ponovo trpa kako hi se slikao i sve nadomestio da je on zasluzan. Onaj ko poznaje dr Luku, zna da je pok.sekretarka sve to uradila zbog strucnjaka kakav je dr LUKA ANDJELIC. POZDRAV ZA NJEGA.
josa Odgovori
Koliko je korupcionaskih afera je otkriveno u Subotickoj bolnici?Da li je neki lekar zbog korupcije u zatvoru?Da li ste vec culi da kasika nema u bolnici?[*...*]?Da li znate koliko je reprezentacija u bolnici?E kad sve ovo otkrijete ,pisite o ulaganjima.
kojot Odgovori
igor7
Zato mu je i obezbeđen apartman na odeljenju porodilista koji izdaje porodiljama za 100-200evra.To sekretarka samo stručnjacima omogućuje...
Meško Odgovori
Bravo, bar neke pare za Bolnicu da stignu. Subotička bolnica je i pored možda truda zaposlenih kojima većini treba odati priznanje, jedna od najugroženijih ustanova u Subotici... Ja sam mislio Subotica da je zaboravljena skroz na severu Srbije :)
nana Odgovori
Opšta bolnica u Subotici nema pravog domaćina. Nerad i javašluk zaposlenih su postali standard a osnovna higijena bolničkog prostora i opreme problematična. Državna revizija bi sigurno svojom kontrolom dala odgovor o spornim investicijama i velikim donacijama.
RefreshContacts Odgovori
Bila sam u bolnici nedelju dana, mogu reći da su sestre večinom vrlo ljubazne i savesne, i lekari takodje. I hvala im za sve ono što su uradili za moje zdravlje što su me spasili. Ali ono što ne smatram da je uredu da se koriste lekovi sa isteklim rokom trajanja. Lekari na to su imali odgovor da se to može koristiti jer bolnica nema drugi lek a umesto toga se može koristiti. Samo će sporije delovati. Pa sad to mi se nikako nesviđa. Pa se nadam da će naći novaca i za ove lekove kojima je istekao rok. Pa da ih zamene važečim.
ante Odgovori
sad je to lepa reklama za bolnicu a posle par dana to ce da bude premestena u neku od privatnih ordinacija.
takayama Odgovori
lepo je čuti da i subotička bolnica dobije nešto,ali prvo bi dr.bićanin trebalo da podnese ostavku da bi se to mogao i racionalno iskoristiti.treba da ga bude sramota na šta liči grudno odeljenje i pod kojim uslovima radi osoblyei pod kojim uslovima su smešteni pacijenti,tamo se ne možes izlečiti nego samo još više razboliti od preterane čistoće.gospodina direktora bih smestio tamo neki desetak dana da uživa i svim blagodetima grudnog odelenja pa bih možda promenio mišljenje i uložio koji dinar da se malo dotera.čak i laik zna da sanatorijumi za plućne bolesti malo drugačije tretiraju a ne kao konc logor.gospon bićanin je uložio mnogo para u bolnicu i to kao propalu investiju umesto da se ponaša gazdinski on rasipa,pa svakako nije on zaradio pa ga i nije briga.kada malo jača kiša padne skupi aparati plivaju u vodi,sestre pokrivaju nejlonom i skupjaju vodu umesto da rade svoj posao,a kako gazduje prvi čovek bolnice i kakvim stručnjacima dodeljuje poslove-kako i na šta troši tuđi dinar dokazuje kako novogradnja pliva u vodi kišnim danima,a kad je klizavo nemože se ući u neke hodnike jel je postavljeno za pod keramička ploča.mislim da bi tu imao puno posla i inspekcija i milicija.s poštovanjem
qq-lele Odgovori
Al će da se omaste neki!!
Xmen Odgovori
Nada umire zadnja... ocekujemo velike promene!
bolnica Odgovori
Pa Xmen...dobro bi bilo da budu zaista velike promene, jer svako pre ili kasnije stiže u bolnicu pa da barem da mu kako tako bude dobro.
socrates Odgovori
@ante
Pa da, nista lakše, uzmeš nov aparat od 50 000 e i odneseš. A pre toga pokazes javnosti da je u ustanovi. Ne budi primat.
boba Odgovori
Pa da, nista lakše, uzmeš nov aparat od 50 000 e i odneseš. A pre toga pokazes javnosti da je u ustanovi!!!
Ana Odgovori
D.
Zar stvarno misliš da će se zbog ovih para nešto srediti Bolnica.

Tu treba veliko spremanje,a ne sređivanje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.