Komentara: 15
Pregleda: 7086

Vlada Vojvodine izdvojila oko 10 milona dinara za Opštu bolnicu

17.09.2013. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
U proteklih godinu dana, Pokrajinska Vlada je na osnovu potreba, koje je iskazala Opšta bolnica Subotica, dodelila oko 10 milona dinara ovoj ustanovi. Ova sredstva su iskorišćena za nabavku ultrazvuka najnovije generacije, opreme za inteizvnu jedinicu, kao i za endoskopske procedure.
Vlada Vojvodine izdvojila oko 10 milona dinara za Opštu bolnicu

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, prof. dr Vesna Kopitović obišla je danas Opštu bolnicu kako bi videla uslove i utvrdila potrebe, koje ova bolnica ima.Najveća potreba za ultrazvučnom dijagnostikom postoji na polju interne medicine, ginekologije i neonatologije. Uz pomoć novog 4D ultrazvučnog aparata, lekari Službe za ginekologiju i akušerstvo biće u mogućnosti da pregledaju više pacijentkinja, nego što su bili u prilici kada su imali skromniju opremu.

Za nabavku novog 4D ultrazvuka, Vlada Vojvodine je izdvojila sredstva u iznosu od 3,9 miliona dinara i još oko 1,5 miliona za sonde. Ostala sredstva u ukupnom iznosu od oko 10 milona dinara su izdvojena za nabavku kreveta za Intezivnu jedinicu, kao i za endoskopske procedure, po kojima je subotička Opšta bolnica postala prepoznatljiva.

Zahvaljujući činjenici da se oko 80 odsto svih operacija u Službi za ginekologiju i akušerstvo radi laparaskopski, Opšta bolnica Subotica je postala vrlo prepoznatljiva pa je u proteklom periodu dobila i ulogu edukativnog centra. Ova Služba se može pohvaliti i sa vrlo kratkim vremenom boravka pacijentkinja, jer je prosečno vreme zadržavanja na ovom odeljenju oko 2,5 dana.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 7086
Povezane teme
subotička bolnica Goran Bićanin bolnica opšta bolnica vesna kopitović
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.