Komentara: 4
Pregleda: 2434

Visoka koncentracija polena ambrozije i koprive

25.08.2020. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena ambrozije i koprive, kao i umerena koncentracija polena konoplje, dok su trave i ostali korovi beležili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena ambrozije i koprive

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle sedmice u vazduhu je registrovano više od 100 polenovih zrna ambrozije i koprive. Ovako visoka koncentracija ovih korovskih biljaka može da izazove veoma jake alergijske reakcije.

Koncentracija polena konoplje je opala sa visoke na umerenu, dok su trave i ostali korovi, poput pelina, štireva, bokvice i kiselice, tokom prethodne nedelje beležili nisku koncentraciju ili njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće ambrozija, umerenu kopriva i konoplja, a trave i ostali korovi nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 4 dana
Komentara: 4
Pregleda: 2434
Povezane teme
zavod za javno zdravlje ambrozija sezona alergija polen kopriva
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.