• Pregleda: 4195

Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

Prvi Subotički maraton održava se u subotu, 2. septembra, u okviru proslave Dana grada. Manifestacija nosi i naziv "Trka kroz istoriju" jer će takmičari na 5, odnosno 21 kilometar trčati ulicama grada Subotice, i to od najužeg centra, preko Prozivke i Radijalca. Start trke je u 10,30 časova.
Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

Na 1. Subotički polumaraton do jučerašnjeg dana na obe trke (5 km i 21 km) prijavilo se više stotina takmičara, od čega 31 iz inostranstva i oko stotinu iz Subotice. Ubedljivo najviše inostranih takmičara je prijavljeno iz Mađarske, a kako je najavljeno učestvovaće jedan državljanin Australije. Prijavni centar će se nalaziti u Domu vojske, a biće otvoren u subotu od 16-22 časa, odnosno u subotu, na dan trke, od 7 do 10 časova.

Timea Horvat: Trka od izuzetnog značaja za grad

Na otvarаnju konferencije za medije zamenica gradonačelnika, Timeа Horvat, zahvalila se svima koji su do sada pomogli u organizaciji i promociji ovog, za Suboticu istorijskog sportskog dešavanja.

- Ovo je veoma značajna trka za naš grad, međunarodnog je karaktera i između ostalog ima za cilj promociju našeg grada u turističkom smislu. Građani treba da budu svesni da ćemo iz bezbednosnih razloga (po učesnike maratona) morati u fazama (10-14 časova) zatvarati neke ulice u širem i užem centru grada te ih molim za razumevanje, ali i da daju podršku jednoj prelepoj manifestaciji koja je od izuzetnog značaja za grad iz više razloga. - istakla je Horvat i pozvala građane Subotice da budu "navijači" i da podrže ovu lepu sportsku manifestaciju.

Nora Trklja: Ovo će biti jedna od najslađih i najlepših trka u Srbiji.

Posle naše poznate košarkašice, sportskog radnika i humanitarne aktivistkinje Nataše Kovačević, koja je pre nešto više od mesec dana predstavljena kao jedna od promoterki, na jučerašnjoj konferencija medije javnosti je predstavljena druga promoterka, Nora Trklja, rodom Subotičanka, danas poslovno i privatno živi u Beogradu.

- Izuzetno mi je veliko zadovoljstvo i čast da budem jedna od promoterki 1. Subotičkog polumaratona. Zaista sam mnogo trka trčala, ali uvek sam maštala da jednu trku mogu da trčim u svom gradu. Mogu da kažem da je Subotica dobila sportsku manifestaciju koju stvarno zaslužuje. Slogan trke je "Trči kroz istoriju", a tračaće se kroz najuži centar grada, što daje posebnu draž, jer obično trčimo kroz njive pošto je komplikovano organizovati saobraćaj. Ovako ćemo imati prilike da uživamo u lepotama Subotice, a takođe će naši gosti imati zanimljivu turističku turu kroz naš grad. Mogu sa sigurnošću da kažem da će ova trka će biti jedna od najslađih i najlepših trka u Srbiji. - rekla je Nora Trklja

TRKA ZADOVOLJSTVA ZA DECU OD 3 DO 10 GODINA - Pored trke na 5, odnosno 21 kilometar u okviru Subotičkog poluamrataona biće organizovanai tzv. "Trka zadovoljstva". Sportska udruženja "Horizont" i "Active kids" u centru grada imaće paralelnu trku za decu uzrasta od 3 do 10 godina. Kako je najavljeno, deca od 3 do 4 godine će prelaziti stazu dugu 100m, a deca od 5 do 10 godina 300m.

Balint Pastor: Molimo sugrađanje za razumevanje i podršku

Narodni poslanik Balint Pastor već duže vreme je aktivni "trkač" i jedan je od članova Organizacionog tima, ujedno i promoter, Subotičkog polumaratona. On očekuje da ova manifestacija vrlo brzo preraste u najbolju uličnu trku u Srbiji.

- Mislim da već sada možemo da govorimo o ovoj trci kao sportskoj manifestaciji koja će biti jedna od najvećih u istoriji ovog grada, sa više stotina prijavljenih trkača, a ja se nadam i više hiljada navijača koji će biti uz trasu polumaratona. Očekujemo da ćemo u organizacionom smislu iz godine u godinu biti sve bolji, a težimo ka tome da ova manifestacija u našem gradu jednog dana postane najatraktivija ulična trka u Srbiji. - rekao je Pastor i takođe, kao i zamenica gradonačelnika, zamolio građanje za strpljenje i razumevanje kada saobraćaj bude blokiran - Molim građane Subotice da pokažu da smo dobri domaćin, da zajedno svima koji dođu u naš grad pokažemo sve lepote i potencijal Subotice.

U ime organizatora, a ispred sportskog udruženja "Horizont", Kristofor Bogdanić pozvao je subotičku publiku da u subotu u velikom broju izađu na ulice i podrže sportsku manifestaciju na koju Subotica treba da je ponosna.

- Imaćemo tri punkta sa muzikom i to u centru grada, na Prozivci i Radijalcu. Za ovu priliku izradili smo specijalne medalje za sve učesnike maratona, bilo da su prijavljeni za "veliku" ili "malu" trku. Pored medalja u startnim paketima biće zvanična majica Subotičkog polumaratona, voda, voće čokoladice i magnezijum protiv upale mišića. Pozivam sve Subotičane da nam se u subotu pridruže u što većem broju, mi ćemo se potruditi da napravimo što bolju žurku i da to sve bude na nivou. - rekao je Bogdanić

Mapa kretanja 1. Subotičkog polumaratona

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Zvek Odgovori
Ja bih se prijavio, samo da sam video neko obavestenje, da ce da bude trka
Bogdan
Poslednja 3-4 meseca se priča o tome, da si pratio :)
Evo i ovde ima barem dve vesti pre ove, a pričalo se i kod najave Dana grada.
Mediji su pisali, ali ti nisi dobro pratio :)
ffilozoff Odgovori
Pozitivno i lepo!!!
Labud Odgovori
Ako je trka "od istorijskog značaja", citiram, sram da vas bude sto uzimate pare i od najmlađih učesnika, da ne govorim sto uopste naplaćujete 1500, zasto? Majica vam je 500din plus medalja 100.
Trosi se asfalt ili placamo jkp "slijepcevic" sto mu auta nece koristiti aplikaciju parking manijak.
Igor
Majica je mozda 500 mada je tu poprilicno tesko naci kada su dri fit majice u pitanju, medalja je dragi gospodine puno skuplja od 1 evro i u najboljem slucaju moze biti 3-4 evra i to pod uslovom da se ne pravi u Srbiji jer je kod nas skuplja... a to sto ce izaci kordon policije i komunalaca da regulisu saobracaj i odrzavaju red??? Mislis da je to besplatno? Tako da molim ovakve zlurade komentare da iskuliraju i pokriju se po usima! Trka koja se trci kroz grad je naravno skuplja od ostalih...
Bogdan
@igor
Policija i drugi organi reda se ne plaćaju, ona je finansiraju iz budžeta, kotizacija je za pokrivanje nekih drugih troškova verovatno kao što je muzika, pored već pobrojanog - majice i medalje, voće, šta su već rekli da ima u paketu.

Nemojmo biti odmah negativni, podržimo da se to nešto dešava, nisu ti ljudi tamo da zarade, ne mora odmah neka teorija da se pravi. Kukamo kako se ništa ne dešava u gradu a kada se desi onda je gužva, zatvorene ulice, buka.... ko će nam udovoljiti
Realan Odgovori
Ne znam zašto je "trka od izuzetnog značaja za grad" sem ukoliko nije reč o čisto (geo)političkoim i ličnim interesima. Za mene je daleko značajnije poštovanje znanja, ideja, podrška preduzetnima da žive od svojih ideja i rada, da svi zajedno stvaramo jaku ekonomiju bez koje nema razvoja društva i dobrog standarda. Ostali "izuzetni značaji" su isključivo zarad političkih poena i interesa. Privreda i ekonomija su propale, više ništa nemamo, samo je "trka od izuzetnog značaja za grad". Hvala, ali neka hvala. ja bih pristojne uslove za život a ne moralno i svako drugo đubre. Nema ja ništa od "trke od izuzetnog značaja za grad". Uskoro odlazim iz Srbije.
psiholoskinja
Znacajna je za grad svaka kulturno-zabavna-sportska manifestacija koja se organizuje POGOTOVO za Suboticu koja je donedavno vazila za ucmali i dosadni grad bez dovoljnog broja manifestacija i programa.
maratonka Odgovori
htela sam učestvovati na ovoj trci al kad sam videla medalju, od koje ružnije medalje još do sada nisam videla, prošla me volja jer bi me bila sramota da je stavim u vitrinu među druge mnoooooogo lepše medalje a o onim kineskim pleksiglas trofejima i ne vredi trošiti reči !
Tkojeovdelud Odgovori
Više stotina? 200? 500? 900? da ne bude posle 196 :) valjda je moglo da se kaže da je do sada prijavljeno toliko i toliko takmičara a da se do starta očekuje još toliko i toliko. Čini mi se da je previše trka ovog tipa u poslednje vreme širom zemlje, kotizacije od po 1500-2000 dinara za naše uslove nisu uopšte male pogotovo kada kao organizatori imate i pokrovitelje i sponzore mogli ste cenu spustiti podosta nadole
Realan Odgovori
Nažalost, neuki i neprosvećeni građani ove propale države brane Sistem koji živi od njih. Oni ne znaju da za mnoge stvari, koje su u civilizovanim državama besplatne ili se malo plaćaju, ovde država ljudima dere koža. Stotine poreza, taksi, nameta, uplata, naplata, doplata... Sada još i učešće u trci "od posebnog značaja". Zaista je previše! Za koga je trka od izuzetnog značaja? Za grad? Za "naš" grad? Šta ja imam od "našeg" grada? Aljkavu i bezobraznu gradsku upravu kojoj uvek "fali jedan papir", propale autobuse, kablovsku sa sve lošijim signalom, uništene bioskope i pozorište, đubre na sve strane... Dajte, ljudi. Na ovakvim glupostima "od izuzetnog značaja" otimaju novac. Meni moj grad ništa nije dao, a ja sam za njega mnogo. Dok se nisam opametio, ne dam mu više ništa. Lepo je napisala jedna osvešćena sugrađanka (za malo pa učesnica) koja je prozrela celu ideju, kroz ružne (jeftine) medalje i trofeje. Otimaju nam novac na različite načine. Narod je zaista naivan!
Stella Odgovori
Pozdrav svima!
Ja ljude stvarno ne razumem.. trebamo se radovati manifestaciji da ovaj naš grad koji života nema u sebi otkad na korzou i u ukolini imamo samo banke i eventualno neke prodavnice, a ne kafiće i restorane, klubove za bilijard i ostalo za mlade, organizuje nešto novo, novo za nas grad. Imam osećaj da se ovaj grad s vremena na vreme sve više se trudi da bude gluplji.. pogotovo po pitanju saobraćaja..upoređujući sa nekim drugim gradovima, nema ne treba ništa samo da bi nam bilo jednostavnije..kao da smo glupavi ljudi. Alo ljudi, 1. polumaraton u Subotici, radujte se malo. Ostavite negativne misli.
PLIVAČICA Odgovori
Ja neću trčati, jer mi trčanje nije omiljeno, ali zato plivam maratone. Medalje koje dobijamo na tim plivačkim maratonima su mnogo slabijeg kvaliteta od ovih, manje, reklo bi se ništa posebno.Ali nikada nisam razmišljala o njima kao kvalitetu.Bilo je kada nismo dobili ni majicu ....ništa, a platili smo kotizaciju od 500 din.Ali meni to ne smeta. Važno je da smo plivali i družili se. To je ono što nas ispunjava. Zašto smo tako negativni prema ovom lepom događaju. Ali nadam se da ima mnogo više onih koji će ovu manifestaciju podržati, bar kao publika, baš kao i ja.
ps.Moja unuka će trčati
Maduck Odgovori
Jeste maraton izuzetan dogadjaj u grad. Stanovnici su blokirani. Kako kod doktora? Sta ako neko ima sastanak itd. Mogli sta napraviti maraton oko Palickog jezeta
psiholoskinja Odgovori
Odlicna ideja i inicijativa! Bravo!
Pera Odgovori
Magnezijum protiv upale misica??????Sta on rece....
nina Odgovori
Kako vas nije sramota! U Beogradu kada se odrzava maraton sve je dzabe. Samo ovde sirotinju znate da pokradete! Ko ima bar malo pameti nece otici na taj "maraton"
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.