Komentara: 17
Pregleda: 5315

Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

30.08.2017. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
Prvi Subotički maraton održava se u subotu, 2. septembra, u okviru proslave Dana grada. Manifestacija nosi i naziv "Trka kroz istoriju" jer će takmičari na 5, odnosno 21 kilometar trčati ulicama grada Subotice, i to od najužeg centra, preko Prozivke i Radijalca. Start trke je u 10,30 časova.
Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

Na 1. Subotički polumaraton do jučerašnjeg dana na obe trke (5 km i 21 km) prijavilo se više stotina takmičara, od čega 31 iz inostranstva i oko stotinu iz Subotice. Ubedljivo najviše inostranih takmičara je prijavljeno iz Mađarske, a kako je najavljeno učestvovaće jedan državljanin Australije. Prijavni centar će se nalaziti u Domu vojske, a biće otvoren u subotu od 16-22 časa, odnosno u subotu, na dan trke, od 7 do 10 časova.

Timea Horvat: Trka od izuzetnog značaja za grad

Na otvarаnju konferencije za medije zamenica gradonačelnika, Timeа Horvat, zahvalila se svima koji su do sada pomogli u organizaciji i promociji ovog, za Suboticu istorijskog sportskog dešavanja.

- Ovo je veoma značajna trka za naš grad, međunarodnog je karaktera i između ostalog ima za cilj promociju našeg grada u turističkom smislu. Građani treba da budu svesni da ćemo iz bezbednosnih razloga (po učesnike maratona) morati u fazama (10-14 časova) zatvarati neke ulice u širem i užem centru grada te ih molim za razumevanje, ali i da daju podršku jednoj prelepoj manifestaciji koja je od izuzetnog značaja za grad iz više razloga. - istakla je Horvat i pozvala građane Subotice da budu "navijači" i da podrže ovu lepu sportsku manifestaciju.

Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

Nora Trklja: Ovo će biti jedna od najslađih i najlepših trka u Srbiji.

Posle naše poznate košarkašice, sportskog radnika i humanitarne aktivistkinje Nataše Kovačević, koja je pre nešto više od mesec dana predstavljena kao jedna od promoterki, na jučerašnjoj konferencija medije javnosti je predstavljena druga promoterka, Nora Trklja, rodom Subotičanka, danas poslovno i privatno živi u Beogradu.

- Izuzetno mi je veliko zadovoljstvo i čast da budem jedna od promoterki 1. Subotičkog polumaratona. Zaista sam mnogo trka trčala, ali uvek sam maštala da jednu trku mogu da trčim u svom gradu. Mogu da kažem da je Subotica dobila sportsku manifestaciju koju stvarno zaslužuje. Slogan trke je "Trči kroz istoriju", a tračaće se kroz najuži centar grada, što daje posebnu draž, jer obično trčimo kroz njive pošto je komplikovano organizovati saobraćaj. Ovako ćemo imati prilike da uživamo u lepotama Subotice, a takođe će naši gosti imati zanimljivu turističku turu kroz naš grad. Mogu sa sigurnošću da kažem da će ova trka će biti jedna od najslađih i najlepših trka u Srbiji. - rekla je Nora Trklja

TRKA ZADOVOLJSTVA ZA DECU OD 3 DO 10 GODINA - Pored trke na 5, odnosno 21 kilometar u okviru Subotičkog poluamrataona biće organizovanai tzv. "Trka zadovoljstva". Sportska udruženja "Horizont" i "Active kids" u centru grada imaće paralelnu trku za decu uzrasta od 3 do 10 godina. Kako je najavljeno, deca od 3 do 4 godine će prelaziti stazu dugu 100m, a deca od 5 do 10 godina 300m.

Balint Pastor: Molimo sugrađanje za razumevanje i podršku

Narodni poslanik Balint Pastor već duže vreme je aktivni "trkač" i jedan je od članova Organizacionog tima, ujedno i promoter, Subotičkog polumaratona. On očekuje da ova manifestacija vrlo brzo preraste u najbolju uličnu trku u Srbiji.

- Mislim da već sada možemo da govorimo o ovoj trci kao sportskoj manifestaciji koja će biti jedna od najvećih u istoriji ovog grada, sa više stotina prijavljenih trkača, a ja se nadam i više hiljada navijača koji će biti uz trasu polumaratona. Očekujemo da ćemo u organizacionom smislu iz godine u godinu biti sve bolji, a težimo ka tome da ova manifestacija u našem gradu jednog dana postane najatraktivija ulična trka u Srbiji. - rekao je Pastor i takođe, kao i zamenica gradonačelnika, zamolio građanje za strpljenje i razumevanje kada saobraćaj bude blokiran - Molim građane Subotice da pokažu da smo dobri domaćin, da zajedno svima koji dođu u naš grad pokažemo sve lepote i potencijal Subotice.

Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

U ime organizatora, a ispred sportskog udruženja "Horizont", Kristofor Bogdanić pozvao je subotičku publiku da u subotu u velikom broju izađu na ulice i podrže sportsku manifestaciju na koju Subotica treba da je ponosna.

- Imaćemo tri punkta sa muzikom i to u centru grada, na Prozivci i Radijalcu. Za ovu priliku izradili smo specijalne medalje za sve učesnike maratona, bilo da su prijavljeni za "veliku" ili "malu" trku. Pored medalja u startnim paketima biće zvanična majica Subotičkog polumaratona, voda, voće čokoladice i magnezijum protiv upale mišića. Pozivam sve Subotičane da nam se u subotu pridruže u što većem broju, mi ćemo se potruditi da napravimo što bolju žurku i da to sve bude na nivou. - rekao je Bogdanić

Mapa kretanja 1. Subotičkog polumaratona

Više stotina prijavljenih takmičara na 1. Subotičkom polumaratonu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5315

Povezane vesti

Povezane teme

dan grada

proslava dana grada

program proslave dana grada

polumaraton

trčanje

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.