Komentara: 3
Pregleda: 5425
Foto

Subotički polumaraton u septembru u okviru proslave Dana grada

20.04.2017. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
Prvo izdanje Subotičkog polumaratona, u organizaciji Sportskog udruženja "Horizont" i lokalne samouprave, održaće se 2. septembra 2017. godine u okviru obeležavanja Dana grada. Trka ulicama grada Subotice biće međunarodnog karaktera i očekuje se učešće trkača iz celog regiona, ali i drugih gradova Evrope.
Subotički polumaraton u septembru u okviru proslave Dana grada

Uvodnu reč u najavi ove sportske manifestacije izneo je Žika Savin, potpredsednik Sportskog udruženja "Horizont" istakavši da trka osim sportskog karaktera nosi i brojne benifite kao što su promocija grada, turističkih kapaciteta, a direktno i priliva turista u naš grad.

- Danas zvanično započinjemo kampanju koja će trajati nešto više od četiri meseca u nadi da ćemo animirati veći broj građana da se priključi prvom Subotičkom polumaratonu

O značaju ovakve manifestacije u pogledu turističkog i ekonomskog dela govorio je više Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice. On se u svom obraćanju zahvalio svima koji su aktivno uključeni u ovaj projekat, ističući da je ovakva manifestacija od izuzetnog značaja za sam grad.

- Cilj organizovanja Subotičkog maratona je promocija kako Subotice tako i zdravog načina života, posebno među mladima, zatim podsticanje rekreativnog sporta, ali i razvoja turističkog potencijala našeg grada. Podrškom organizaciji lokalna samouprava želi da pomogne da se Subotica uvrsti u mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta, da se na toj mapi pridružimo i gradovima koji to organizuju već godinama, kako su Srbiji tako i regionu, Evropi i svetu - istakao je Laban

Subotički polumaraton u septembru u okviru proslave Dana grada

Subotički polumaraton će se održati na ulicama grada Subotice, krenuće i završiće se u centru grada, a kretaće se preko Prozivke, pored Trga žrtava fašizma, kroz Radijalac, Dudovu šumu, Čarnojevićevom ulicom, pored Crkve vaznesenja Gospodnjeg i ponovo prema centru. Ukupna dužina staze je 21 kilometar, dok će na delu staze rekreativci moći da otrče i deonicu dugu 5 kilometara. Kako je najavljeno biće organizovane i trke za decu, dužine od 100 do 300 metara.

Ispred lokalne samouprave, kao član Organizacionog odbora proslave Dana grada, a ujedno i organizacije Subotičkog polumaratona nalazi se Timea Horvat, zamenica gradonačelnika.

- Velika je čast i zadovoljstvo da sam deo organizacionog tima koji učestvuje u realizaciji projekta ovog tipa, sa željom da manifestacija postane tradicionalna, da održi međunarodni karakter i da još više promoviše naš grad. - kaže Horvat

Više o samoj manifestaciji govorio je Kristifor Bogdanić, iz organizacije udruženja "Horizont". Bogdanić je istakao jednu činjenicu koja, kako smatra, razlikuje ovu trgu od mnogih drugih, a to je da je u pitanju ulična trka, kružna staza dužine 2* 10,5 kilometara koja će se protezati najužim i najširim centrom grada, a nosi naziv "Trči kroz istoriju".

Izvor: Subotica.com
Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona Najava održavanja 1. Subotičkog polumaratona
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 dana
Komentara: 3
Pregleda: 5425

Povezane vesti

Povezane teme

žika savin

dan grada

bogdan laban

timea horvat

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.