Komentara: 0
Pregleda: 3599

Više od 30 intervencija Hitne pomoći

22.06.2013. u 15:47h
Izvor: RTV
Broj intervencija službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Subotici znatno je povećan zbog talasa tropskih vrućina koji je od prošlog vikenda zahvatio naš grad.
Više od 30 intervencija Hitne pomoći

Temperature dostižu i do 36 stepeni, a kako je Tanjugu izjavila portparolka Hitne pomoći dr Mihalea Budimski dnevno se beleži 35 terenskih intervencija, a povećan je i broj intervencija na javnim mestima zbog kolapsa, kratkih gubitaka svesti, odnosno naglog pada krvnog pritiska, do koga dolazi zbog neunošenja dovoljno tečnosti u organizam.

"Građanima se i dalje preporučuje redovno uzimanje propisane lekarske terapije, zatim da vode računa o obrocima, kao i da se prilikom izlaska na sunce zaštite šeširima, naočarima za sunce, kremama za zaštitu od sunca, kao i da unose dovoljne količine tečnosti", rekla je Budimski Tanjugu.

S obzirom da se za sledeću nedelju najavljuje naglo zahlađenje s temperaturama ispod proseka za ovo doba godine, Budimski napominje da prilikom prelaznih vremenskih perioda dolazi do pogoršanja zdravstvenog stanja, pogotovo kod hroničnih bolesnika.

"Prilikom promene vremena povećan je broj poziva našoj službi, uglavnom se javljaju hronični bolesnici koji osećaju tegobe, u najvećoj meri gušenje, zbog temperaturnih oscilacija. U slučaju kiše dolazi do stabilizacije njihovog stanja i nadamo se da će ako bude zahlađenja biti manje poziva našoj službi", rekla je portparolka Hitne pomoći.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3599
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

izveštaj doma zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.