Komentara: 10
Pregleda: 4064

Više od 3.500 pregleda magnetnom rezonancom

06.11.2013. u 17:07h
Izvor: RTV Yueco
Od juna prošle godine do danas na magnetnoj rezonanci u Opštoj bolnici Subotica pregledano je ukupno 3511 pacijenata, što je po rečima radiologa zavidan broj. U svakodnevnom radu sprovode se pregledi glave, abdomena i male karlice, kičmenog stuba, kao i krvnih sudova i glave.
Više od 3.500 pregleda magnetnom rezonancom

Magnetna rezonanca u Subotici jedna je od tri u Vojvodini, ne račuvajući privatne klinike, dok se druge dve nalaze u Sremskoj Kamenici. Ovo odeljenje u Opštoj bolnici Subotica, osim pacijenata ove bolnice, pokriva i pacijente severno bačkog okruga, ali i zapadno bačkog i severno banatskog okruga. 

Goran Momčilović kaže da je imao već jedno iskustvo sa magnetnom rezonancom i to u Italiji, i da se ni po čemu ne razlikuje od ovog u Subotici. Iako je malo neprijatno ležati u aparatu koji vas snima, Goran kaže da je on više razmišljao o tome kakvi će biti rezultati snimka, a na svu sreću bili su dobri.

Pregled magnetnom rezonancom je dugačak i traje najmanje 30 minuta, ali je bezbedan jer se pacijent ne izlaže nikakvom zračenju, pa samim tim se može raditi i više puta godišnje ako je neophodno. Ono što stvara neprijatnos jeste što je aparat bučan i što pacijent mora apsolutno mirno da leži sve vreme pregleda. 

I pored velikog broja pacijenata, oko dvadesetak na dan, koji dođu na pregled magnetnom rezonancom, lista čekanja je manja nego u drugim centrima, a nalazi se dobijaju u roku od 10 do 14 dana. Ukoliko niste bolnički pacijent i želite da zakažete pregled magnetnom rezonancom lista čekanja je do 5 meseci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4064
Povezane teme

magnetna rezonanca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.