Komentara: 1
Pregleda: 2534

Više od 22 lica potražilo sklonište u prihvatilištu

06.02.2012. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Više od 22 lica potražilo sklonište u prihvatilištu

Tokom vikenda u privremenom prihvatilištu za beskućnike pomoć je potražilo 20 lica. Prihvalitilište se nalazi na adresi Gajeva broj 50 i radi non stop. Pored smeštaja, korisnici mogu da dobiju hranu, toplu odeću i da se okupaju. Smeštaj je obezbedio Karitas, a sve ostalo što je neophodno za finkcionisanje prihvatilišta uključujući i hranu Crveni krst Subotice.

Milutin Bogdanović iz Lebana pre dve godine je došao u Suboticu da traži posao.Od zime sklonio se u prihvatilište, jer kada je ostao bez posla nije mogao da plaća stan. Kaže da govori četiri jezika, da zna da obavlja zidarske i molerske poslove, ali zbog godina ga retko ko angažuje.

U prihvatilištu do sada je sklonište potražilo devet muškaraca i jedna žena. Većina njih je došla da se okupa, ruča i prespava. Kapacitet je 30 ležajeva.

Pomoć u zbrinjavanju ovih lica pruža i Centar za socijalni rad i Gerontološki centar ukoliko bude bilo potrebe.Mnoge porodice su pristale da pruže utočište ovim licima. Ukoliko primetite da je nekome potrebna ova vrsta pomoći, možete da javite Crvenom krstu na broj telefona 621 101.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2534

Povezana vest

Povezane teme

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.