• Pregleda: 3976

Vidovdanski dani, od 25. do 28. juna 2012

Vidovdanski dani, od 25. do 28. juna 2012

Srpski kulturni centar „Sveti Sava“ i njegova Svetosavska omladina sa zadovoljstvom pozivaju sugrađane na druge po redu „Vidovdanske dane“ koje organizuju u susret velikom državnom i verskom prazniku Vidovdanu, sa željom da afirmišu istinske i univerzalne ljudske vrednosti i približu svim sugrađanima kulturu, tradiciju i duhovnu misao srpskog naroda sa nadom da će ovo postati lepa tradicija.

Takođe za svu decu i mlade subotičane, organizovana je i sportsku manifestaciju sa ciljem afirmisanja viteštva i fer-pleja u sportu.

Ponedeljak, 25. jun u 19 časova, Zadužbina Dušana Radića:
„Vidovdanske dane“ svečano otvaramo izložbom đačkih radova „JUNACI KOSOVSKOG BOJA“, izložbu čine radovi dece iz osnovnih škola sa teritorije grada Subotice, nakon otvaranja izložbe dramski umetnik Miloš Stanković, prvak subotičkog narodnog pozorišta, izvešće deo monodrame po tekstu Vladike Nikolaja Velimirivića a potom će sestre Radmila, Anđelija, Anastasija i Rafaila Stokin izesti nekoliko pesama o Kosovu i Metohiji iz naše bogate narodne tradicije

Utorak, 26. jun u 19 časova, Zadužbina Dušana Radića:
Tribina „RAZVITAK KOSOVSKE LEGENDE “ besedi Prof. dr Jelka Ređep

Sreda, 27. jun od 8:30 časova, sportski tereni OŠ „Sonja Marinković“:
„Vidovdanski sportski dan“ obuhvata turnir u malom fudbalu subotičkih osnovnih škola: Sonja Marinković, Jovan Jovanović Zmaj, Sveti Sava, Miloš Crnjanski, Đuro Salaj, Majšanski put, Ivan Milutinović, Ivan Goran Kovačić, Jovan Mikić, Vladimir Nazor (Đurđin), Bosa Milićević (Novi Žednik) i Kizur Ištvan.  U 17 časova počinje turnir u basketu za starije od 15 godina. 

Četvrtak, 28. jun u 11 časova, promocija Svetosavske omladine i Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ u centru grada, gde ćemo biti na raspolaganju građanima da se informišu o našim dosadašnjim i budućim aktivnostima, kao i da kupe časopis SKC-a za književnost i kulturu „Luča“ (celokupni prihod predviđen je da ide u humanitarne svrhe).

U 19 časova (28. juna) u zadužbini Dušana Radića, Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ održaće se duhovna tribina na kojoj će besediti Vladika bački Irinej.

povezane teme

5
kikiriki Odgovori
Nažalost morao sam negativno da ocenim turnir u malom fudbalu iz razloga što na njoj ne učestvuju sve osnovne škole!
Pajo Odgovori
Pa odazvale su se verovatno samo one koje su pretpostavljam mogle organizovati s obzirom da je raspust, a i to što neka škola nije tu ne znači da poziv nije poslat, ako ste na to hteli da aludirate? Ne znam, samo mogu da pretpostavim ali ne bih odmah kao prvu opciju posmatrao u negativnom kontekstu.
Свеотсавац Odgovori
Послато је свим школама, нажалост нису се све одазвале, то је једни разлог
sofi Odgovori
Bravo,Srpska svetosavska omladino! Čestitam. Da li će biti pasuljijada u Mišićevu i kada oglasite.
33333 Odgovori
Србииииииииииијааааааааааааааааа!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.