Komentara: 0
Pregleda: 2168

Veterinarski zavod Subotica planira dokapitalizaciju

23.01.2009. u 14:15h
<p>Veterinarski zavod Subotica [VZAS] planira povećanje osnovnog kapitala izdavanjem običnih akcija VIII emisije, objavio je proizvođač hrane za životinje i farmaceutskih preparata na sajtu Beogradske berze.</p>

Skupštini akcionara Vetzavoda u drugoj polovini februara biće predloženo povećanje kapitala za 688,93 miliona dinara. Ta suma bila bi obezbeđena izdavanjem javnom ponudom 1,68 miliona akcija pojedinačne nominalne vrednosti od 410 dinara.

Akcionarima Zavoda, koji imaju pravo prečeg upisa, akcije VIII emisije biće prodavane po ceni od 500 dinara dok će ih oni koji su iskoristili pravo prečeg upisa i ostali zainteresovani plaćati 555 dinara.

Sredstvima emisije finansiraće se izgradnja pogona za proizvodnju ekstrudirane hrane za ribe, rekonstrukcija pogona za farmaceutsku proizvodnju sa povećanjem kapaciteta u cilju rasta izvoza i refinansiranje kreditnog zaduženja.

Prodaja akcija VIII emisije smatraće se uspešnom ako se u utvrđenom roku upiše i uplati najmanje deset odsto ponuđenih hartija, navodi se u saopštenju subotičke kompanije.

Za skupštinu akcionara predviđeno je i donošenje odluke o promeni iznosa ukupnog osnovnog kapitala u Ugovoru o organizovanju preduzeća radi usklađivanja sa Zakonom o privrednim društvima.

Konkretno, predloženo je da ukupan osnovni kapital bude 1,37 milijardi dinara a da broj običnih akcija bude 3,36 miliona nominalne vrednosti 410 dinara.

Takođe se na skupštini očekuje odluka o otuđenju sopstvenih akcija. Predložena je prodaja 70.837 sopstvenih akcija, što čini 4,21 odsto ukupnog broja.

Sopstvene akcije prodavaće se ponudom svim akcionarima po principu pro-rata a preostale će biti ponuđene na Beogradskoj berzi.

Akcije Veterinarskog zavoda su u trgovini na Beogradskoj berzi od februara 2005. Trenutno hartija košta 415 dinara prema maksimalnih za godinu dana 2.299 dinara s početka februara 2008. i minimalnih 336 dinara s početka januara ove godine.

Tržišna kapitalizacija Veterinarskog zavoda Subotica je 693,97 miliona dinara.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2168
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.