Komentara: 1
Pregleda: 1957

Veslanje: Pet medalja za takmičare "Palića" na startu prvenstva

20.06.2020. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Na prvoj regati Kupa Srbije u Beogradu i prvom kolu Omladinske lige Srbije i Otvorenom prvenstvo veslači Palića okitili su se sa pet medalja, od toga jednom zlatnom i četiri srebrne. Najsjanije odličje za tim Palićana osvojile su Ana Miković i Nikolina Đorđević u disciplini dublskul u kategoriji seniorki.
Veslanje: Pet medalja za takmičare "Palića" na startu prvenstva

Proteklog vukenda na Savskom jezeru u Beogradu održana je Prva regata Kupa Srbije, prvo kolo Omladinske lige Srbije i Otvoreno prvenstvo Beograda.  Učestvovalo je 172 posade iz 15 veslačkih klubova. Veslači i veslačice svih uzrasnih kategorija takmičili su se u 29 disciplina, a Veslački klub „Palić“ nastupio je sa 13 takmičara,  odnosno 12 posada u 10 takmičarskih disciplina i osvojio ukupno pet medalja, od toga jednu zlatnu i četiri srebrne i našao se na četvrtom mestu na listi omladinske lige, odnosno na devetom rang liste bodovanja za kadete. 

Među seniorkama, u skifu, drugo mesto zauzela je Ana Miković iz Veslačkog kluba „Palić“ u vremenu 8:30,88. U disciplini dublskul u kategoriji seniorki jedino je „Palić“  imao svoju posadu Ana Miković i Nikolina Đorđević,  koja je stazu dužine 2000 metara izveslala u vremenu 7:56,46 minuta i time uzela zlato.

U konkurenciji juniorki u disciplini skif srebrom se okitila Nikolina Đorđević iz Veslačkog kluba „Palić“ sa vremenom 8:18,42 minuta kao i u disciplini dublskul, posada Palićana u sastavu Nina Lekić i Boglarka B. Varga uveslala je druga u cilj u vremenu 8:30,44 minuta.

U konkurenciji kadeta Veslački klub „Palić“ iz Subotice u ovoj kategoriji zauzeo je 9 mesto od 11 klubova koji su imali takmičare u kategoriji kadeta.

Ništa manje svoju snagu na stazi nisu štedeli ni najmlađi takmičari, pioniri. Sergej Čipak u trci skifova zauzeo drugo mesto gde je stazu dužine 1000 metara izveslao u vremenu 4:04,9 minuta ostavivši iza sebe Dušana Savića iz „Čurug“, dok je od njih bolji bio Miloš Lavirac iz „Begej 1883“ iz Zrenjanina koji je osvojio zlatnu medalju. 

Nakon prvog kola Omladinske lige Srbije na vrhu liste su Crvena zvezda i Partizan sa istim brojem bodova -19, sledi „Sava“ iz Beograda sa 14, potom Palić sa 13 i „Begej 1883“ iz Zrenjanina sa 12 bodova. 

- Imajući u vidu da veslači ove godine nisu imali prilike da normalno treniraju na vodi, odnosno da zbog virusa korone nisu bili u mogućnosti da veslaju na vodi od sredine marta pa skoro do kraja maja, kao i da je ovo takoreći prvo veslačko takmičenje usledilo svega dve ili tri nedelje od kada su se stvorili uslovi da se počne sa normalnim treninzima i da forma sportista nije baš najbolja, rezultati koje su postigli veslači i veslačice Palića su zadovoljavajući – rekao je Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“.

Sledeće takmičenje je 27. juna u Čurugu na kojem će se takmičiti kadeti i pioniri u okviru 2. kola Omladinske lige Srbije, dok će se veslači i veslačice svih kategorija, ne samo iz Srbije već i iz zemalja okruženja, ponovo okupiti 18. i 19. jula na jezeru Palić gde će se održati tradicionalna Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ (Otvoreno prvenstvo Vojvodine) čiji je organizator već 58. godina Veslački klub „Palić“  koji ove godine obelažava i svoj jubilej – 100 godina postojanja i uspešnog rada i razvoja veslačkog sporta. U okviru 58. Internacionalne veslačke regate „Vojvodina Open“ postignuti rezultati bodovaće se i u okviru međunarodnog Dunavskog Kupa, a kada su u pitanju domaći veslački klubovi Otvoreno prvenstvo Vojvodine na Paliću će ujedno biti i izborna regata za sastav juniorske reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu koje će biti održano 26. i 27. septembra ove godine u Beogradu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1957
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.