Komentara: 0
Pregleda: 2555

Veslačka regata "Vojvodina Open" za vikend na Paliću

02.07.2015. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
Predstojećeg vikenda na jezeru Palić održaće se veliko međunarodno veslačko takmičenje - 53. Međunarodna veslačka regata „Vojvodina Open“. Organizatori ovog sportskog događaja su Veslački savez Srbije i Veslački savez Vojvodine, a domaćin i tehnički organizator već više od pola veka je Veslački klub „Palić“ uz podršku Grada Subotice.
Veslačka regata "Vojvodina Open" za vikend na Paliću

Međunarodna regata „Vojvodina open“ je jedno od najvećih veslačkih i sportskih događaja u Vojvodini, ujedno najbrojnija i najjača međunarodna veslačka regata u istoriji veslanja ovog dela Starog kontinenta.

Na ovogodišnjoj regati će učestvovati četiri zemalje iz regiona (Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Srbija) sa 20 klubova i oko 350 veslača – takmičara, trenera, ljudi iz logistike.

Pravo učešća imaju sve takmičarske kategorije i muškaraca i žena, u svim veslačkim disciplinama, a biće organizovane i trke mlađih pionira do 11 i 12 godina, zatim posada nacionalnih reprezentacija zemalja učesnica, kao i univerzitetskih osmeraca.

Veslačka regata "Vojvodina Open" za vikend na Paliću

Takođe regata „Vojvodina Open“ ove godine je izborna regata kada su u pitanju naši reprezentativci koji će na Paliću morati da se izbore za učešće na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje će se održati tri nedelje kasnije u Plovdivu u Bugarskoj.

Kvalifikacione trke će se održati u subotu od 9 do 12 časova, a u nedelju od 8 do 11 časova, dok se su finalne trke na programu u subotu od 15 do 18, odnosno  u nedelju od 14 do 17 časova. Svečano uručenje medalja najboljim veslačkim posadama obaviće se oba dana odmah po završetku finalnih trka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2555

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

regata palić

regata vojvodina open

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.