Komentara: 22
Pregleda: 6339

Verica Barać dobila ulicu u Subotici

25.09.2014. u 14:28h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Na današnjem skupštinskom zasedanju usvojena je odluka da jedna od ulica u Subotici bude nazvana po Verici Barać nekadašnjoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije. Kako se navodi u obrazloženju, predlog da se jedna ulica ili trg u Subotici nazove imenom Verice Barać uputilo je Udruženje građana Subotice “Solidarnost” zbog činjenice se imenovana požrtvovano borila protiv korupcije u čitavoj Srbiji.
Verica Barać dobila ulicu u Subotici

Barać je imenovana na čelo Saveta za borbu protiv korupcije Vlade 2003. godine, dok je premijer bio Zoran Djinđić.

"Radila je i borila se u uslovima pretnji, pritisaka, sudskih procesa i medijskih manipulacija, rukovodeći se interesima ugroženih i opljačkanih radnika, te uvek bila na njihovoj strani," navedeno je u obražloženju.

Verica Barać je, kako se dodaje, svojim radom i zalaganjem bila neposredno vezana i za Suboticu, jer se Savet bavio i privatizacijama pojedinih firmi iz Subotice, čiji su radnici bili kod nje, "a između ostalog ona je naročito doprinela da se poništi privatizacija u Bratstvu, fabrici vagona” .

Osim Verice Barać, ulice u Subotici dobili su odlukom Skupštine i dr Livija Herzog, koja je bila prva načelnica Antituberkuloznog dispanzera nakon oslobođenja Subotice, kao i Elek Benedek, najpoznatiji i najveći mađarski narodni pripovedač dečijih bajki i priča.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 6339

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje solidarnost

privatizacija

verica barać

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.