Komentara: 19
Pregleda: 4134

Nema odgovora na predlog za Ulicu Verice Barać u Subotici

06.11.2013. u 21:12h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje građana "Solidarnost" uputilo je pismo predsednici skupštine grada i komisiji za davanje imena ulica i trgova u kojem pitaju zbog čega još uvek nije odgovoreno na njihov predlog da jedna od ulica u Subotici ponese naziv Verice Barać.
Nema odgovora na predlog za Ulicu Verice Barać u Subotici

"Dok se Vi tako inertno ponašate, ili ste naš predlog gurnuli u fioku, skupštine tri grada/opštine u Srbiji su već donele odluku da jedna ulica u njihovom mestima ponese ime Verice Barać. Nas iz UG SU "Solidarnost" je sramota zbog ovakvog ponašanja!! Zbog toga Vam i pišemo ovo otvoreno pismo i pitamo Vas: Imate li Vi nešto protiv Verice Barać, imate li nešto protiv anti-korupcionaške borbe?! Da li je borba za vlast i to ko će koji deo izbornog plena prigrabiti najvažnija stvar za političko delovanje vlastodržaca u Subotici?! A inače taj "plen" je vlasništvo svih građana Subotice i ne može biti "banka" nijedne političke partije!"

"Nama je "logično" ovakvo ponašanje, jer borba protiv korupcije u Gradu Subotica nije ni počela a kamoli da se vodi. Za primer navodimo ono što dobro znamo i što je svima očigledno: da u Subotici još niko nije sudski procesuiran zbog pljačkaških privatizacija i devastacije najmanje deset subotičkih firmi koje su nekad bili nosioci razvoja privrede i prosperiteta grada i koje su zapošljavale mnogo radnika. Zbog takvog odnosa danas imamo preko 20.000 nezaposlenih kao i problem da nema dovoljno novca u budžetu Grada za sve ono što bi bilo neophodno uraditi."

"Smatramo da bi usvajanje našeg (predmetnog) predloga bio simbolični znak ili "inicijalna kapisla" da borba protiv korupcije ipak "stanuje" u Subotici, da se ovde i sada želi raditi sa zakonitim političkim sredstvima. Zato očekujemo Vaš odgovor. Zahtevamo da donesete potvrdnu ili negativnu odluku, da bismo znali šta nam je činiti", navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 4134

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje solidarnost

verica barać

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.