Komentara: 1
Pregleda: 2554
Foto

"Vera tour 2023" - balkanska biciklistička turneja duga 2.750 kilometara prošla jutros kroz Suboticu

09.04.2023. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Četvorica biciklista iz Makedonije započeli su 5. aprila svoju "balkansku rutu" dugu 2.750 kilometara tokom koje će na dva točka i sopstveni pogon do 20. aprila proći kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru i Albaniju. Jutros su se na kratko zaustavili u Subotici pa nastavili za Osijek.
"Vera tour 2023" - balkanska biciklistička turneja duga 2.750 kilometara prošla jutros kroz Suboticu

Po rečima organizatora turneje "Vera tour" ovom drugom akcijom stvara se tradicija koja će biti nastavak ostvarenja primarnog cilja – povezivanja naroda na Balkanu i buđenja zaboravljenih ljudskih vrednosti. U perspektivi planirano je omasovljenje i uključivanje što većeg broj učesnika naroda sa Balkana.

- "Vera tour" je prvobitno bila posvećena Veri Stojkovoj, po kojoj i nosi ime, ali i kao revijalna turneja koja će odati počast svim žrtvama Covid-19 i svima onima koji više nisu sa nama. Ujedno šalje poruku da se osvrnemo oko sebe i usporimo, da se vratimo pravim ljudskim vrednostima i da posvetimo vreme svima koji su nam bitni jer je život postao isuviše brz - ističu organizatori.

"Vera tour 2023" - balkanska biciklistička turneja duga 2.750 kilometara prošla jutros kroz Suboticu"Vera tour 2023" - balkanska biciklistička turneja duga 2.750 kilometara prošla jutros kroz Suboticu

U petoj etapi koja je od Subotice do Osijeka sačekalo ih je nekoliko biciklista Spartaka, kao i građana koji su izašli u nedelju ujutro da pruže podršku ovim entuzijastima. Uz čestitke građanima Subotice koji slave Uskrs na današnji dan Nikola, biciklisti iz Makedonije zahvalili su se svima koji podržavaju njihovu ideju.

- Vozimo biciklističku turu kroz nadakašnje republike zajedničke ržave i delom kroz Albaniju, trudićemo se da iz godine u godinu obilazimo neka nova mesta, posećujemo nove atrakcije, upoznjaemo na tom putu što više ljudi. LJudske vrednosti nekako su se u poslednje vreme izmenile, malo smo se pogubili. Poenta je da usporimo i pogledamo malo ljude oko sebe i shvatimo da je život isuviše kretak da bi se tek tako trošio - kaže Aleksandar Stojkov - Do sada nas nije poslužilo vreme, evo u Subotici, prelepom rgadu, nas je dočekalo sunce ali i dalje je hladno. Koliko god da je naporno mi uživamo jer pre svega znamo zbog čega to radimo. Cilj nam je da se što više povežemo da smo iako razdvojeni granicama svi suštinski isti, da delimo emociju i ljubav.

"Vera tour 2023" - balkanska biciklistička turneja duga 2.750 kilometara prošla jutros kroz Suboticu

Posle Osijeka ova biciklistička tura nastaviće se kombnovano u Sloveniji i Hrvatskoj u ravničarskim krajevima, zatim kroz hrvatsko primorje, brdovite predele Crne Gore, sve do početne tačke - Skoplja.

Izvor: Subotica.com
"Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida "Vera tour 2023"   -biciklistička trka za sve preminule od kovida
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2554
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.