Komentara: 12
Pregleda: 8571
Foto

Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"

27.08.2023. u 20:45h
Izvor: Subotica.com
Velimir Bojović iz Beograda i Izabela Mesaroš iz Subotice pobednici su 6. Subotičkog polumaratona koji je danas održan na ulicama našeg grada.
Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"

Po vrelom letnjem danu, u drugoj najmasovnijoj uličnoj trci u Srbiji, „kroz istoriju“ je trčalo 1350 sportista i rekreativaca koji su snage odmerili na 5,10 i 21  kilometar. Svi koji su prošli kroz cilj i uspešno završili trku, bez ozbira na vreme, dobili su medalju na kojoj je Gradski muzej u Subotici koji obeležava 130 godina postojanja. 

U polumaratonskoj trci kroz cilj prvi je prošao Velimir Bojović,  član AK „Čukarica“ iz Beograda, koji je trasu prešao za 1 sat 14 minuta 4 sekunde .  

Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"

- Ovo mi je druga pobeda na Subotičkom polumaratonu i zaista je prelep osećaj. Staza je lepa, ali zahtevna a vremenske prilike, izuzetno visoka temperatura nikako nisu išli na ruku trkačima. Zato sam još više srećan i ponosan – rekao je neposredno posle trke Bojović.

Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"Najbrža dama u polumaratonskoj trci bila je Izabela Mesaroš, koja je deonicu prešla za 1 sat 31 minut i 18 sekundi.

Početak šestog Subotičkog polumartona ozvaničio je prvi čovek grada Stevan Bakić, neskrivajući veliki ponos što je Subotica domaćin jednog ovakvog sportskog takmičenja.

Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"

- Ponosan sam što smo u rekordno kratkom roku uspeli da napravimo drugu najmasovniju uličnu trku u Srbiji i jednu od najlepših trka u regiji. Ponosan sam i što će ovako veliki broj učesnika trčati ulicama grada koji je dao veliki broj sportskih imena, državnih šampiona, evropskih i svetskih prvaka i olimpijskih pobednika. Ponosan sam i što će trčati, ne samo pored prelepih secesijskih zdanja već i ulicama grada koji je za 2024. poneo zvanje „Evropski grad sporta“ – poručio je gradonačelnik Bakić. - Takmičari nam dolaze iz 21 zemlje i oni će biti najbolji promoteri ove trke i koji će pričati o našem gradu u njegovim lepotama. Kao što sam slogan kaže “Trči kroz istoriju“, Subotica je bogata tradicijama, naročito sportskom tradicijom. Svima želim dobar rezultat, ali je još bitnije da učestvuju u ovoj manifestaciji i ispišu istoriju.

I ove godine,  u trci za najmlađe učestvovalo je više od šest stotina mališana, koji su istrčali kružnu stazu iza Gradske kuće.

Velimir Bojović i Izabela Mesaroš pobednici 6. "Subotičkog polumaratona"

Izvor: Subotica.com

6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje

6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju" - dečje trke, zagrejavanje, start, trčanje
Pogledaj ostale fotografije

6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive

6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", pogled iz ptičje perspektive
Pogledaj ostale fotografije

6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj)

6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj) 6. "Subotički polumaraton - Trči kroz istoriju", finišeri (ulazak na cilj)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 8571
Povezane teme

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.