Komentara: 14
Pregleda: 7676
Foto

Veliko interesovanje za besplatne preglede u Opštoj bolnici

15.10.2017. u 17:20h
Izvor: Subotica.com
Skoro dve stotine Subotičana danas je iskoristilo priliku i besplatno, bez zakazivanja, u Opštoj bolnici prekontrolisalo svoje zdravlje.
Veliko interesovanje za besplatne preglede u Opštoj bolnici

U okviru druge akcije, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, građanima su bili na raspolaganju preventivni ultrazvučni, urološki i ginekološki pregledi i PSA test prostate.

Akcija se sprovodi u cilju prevencije maligniteta organa trbušne duplje, prostate kod muškaraca i reproduktivnih organa kod žena.

Veliko interesovanje za besplatne preglede u Opštoj bolnici

- Veoma smo zadovoljni odzivom ljudi, prošli put smo imali 119 pacijenata za ceo dan a danas smo je već do deset sati ujutru ta brojka prešla sto – kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice. - Aktivirali smo dodatne ambulante, tako da punom parom rade tri ginekološke ambulante, dva ultrazvuka, rade se analize prostate. Najviše zainteresovanih je za ultrazvučne preglede.

Slična situacija je bila i u drugim bolnicama širom Vojvodine, što je dovoljan pokazatelj nadležnima da sa ovakvim akcijama nastave i u narednom periodu.

Veliko interesovanje za besplatne preglede u Opštoj bolnici

- U ovu, drugu akciju, uključeno je 120 ustanova širom Srbije i ono što smo mogli da vidimo u Vojvodini su redovi pacijenata koji su formirani već od šest sati ujutru. Svuda su dobro organizovani, radi veliki broj ambulanti i zadovoljni smo kako se akcija odvija – ističe Berislav Vekić, državni sekretar u ministarstvu zdravlja. - Želja nam je da kroz ove preventivne preglede utičemo na poboljšanje medicinske kulture naših stanovnika, a samim tim da prevencijom smanjimo incidencu upravo onih obolenja sa kojima je Srbija opterećena, pre svega tu su maligna i kardiovaskularna oboljenja. Planiramo za mesec dana novu akciju sa novim pregledima, a potom će se određeni pregledi ponavljati jer za njih postoji veliko interesovanje.

Izvor: Subotica.com
Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7676

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.