Komentara: 7
Pregleda: 2329
Foto

U nedelju obavljeno više od 600 besplatnih zdravstvenih pregleda

17.10.2017. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Drugoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, koja se održala u nedelju, 15. oktobra, odazvalo se 238 sugrađana, a realizovano je ukupno 607 pregleda, intervencija i laboratorijskih usluga, saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.
U nedelju obavljeno više od 600 besplatnih zdravstvenih pregleda

Najviše je realizovano ultrazvučnih pregleda abdomena (238), potom ginekoloških (130) i uroloških pregleda (108). Urađeno je 85 testova tumora prostate i sedam free PSA testova. Osim ovih, obavljeno je i 40 internističkih pregleda, koji su podrazumevali EKG pregled, merenje šećera u krvi i krvnog pritiska.

Od ukupnog broja pregledanih, najveći procenat stanovništva pripadao je srednjoj životnoj dobi, odnosno od 45 do 65 godina starosti. Većina pregledanih sugrađana je bila zdravstveno osigurana, dok njih 87 nije imalo zdravstveno osiguranje, od čega 80 žena i sedam muškaraca. 

U nedelju obavljeno više od 600 besplatnih zdravstvenih pregleda

O nešto više od 230 sugrađana, u drugoj akciji besplatnih pregleda, brinulo je ukupno 24 zdravstvena radnika, od čega 12 lekara (ginekolozi, urolozi, radiolozi, internisti, specijalisti kliničke biohemije) i 12 medicinskih sestara, tehničara i rtg tehničara.

Akcija se sprovodila u cilju prevencije maligniteta organa trbušne duplje, prostate kod muškaraca i reproduktivnih organa kod žena.

U nedelju obavljeno više od 600 besplatnih zdravstvenih pregleda

Izvor: Subotica.com
Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici Besplatni pregledi u Opštoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2329

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.