• Pregleda: 6632

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 15. oktobra, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade ginekološke i urološke preglede, test tumora prostate i ultrazvuk abdomena.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Druga akcija besplatnih pregleda, sprovodi se u cilju prevencije maligniteta organa trbušne duplje, prostate kod muškaraca i reproduktivnih organa kod žena. Na preglede mogu da dođu svi zainteresovani sugrađani, bez obzira na to da li su zdravstveno osigurani ili ne, potrebno je samo da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

Preventivni pregledi organizovaće se u prostorijama Opšte bolnice Subotica, u periodu od 8 do 16 časova. Ginekološki pregledi obavljaće se u prijemnoj ambulanti Odeljenja ginekologije, na prizemlju bolnice. Urološki pregledi obavljaće se u specijalističko-polikliničkom delu bolnice, dok će se test tumora prostate raditi prema indikaciji urologa, u prostorijama bolničke laboratorije.

Ultrazvuk abdomena radiće se u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku, a iz Opšte bolnice Subotica napominju da je za ovaj pregled neophodno da se sugrađani adekvatno pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Prva akcija besplatnih pregleda održala se 17. septembra, kada su sugrađani bili u prilici da urade EKG pregled, izmere krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Tadašnjoj akciji odazvalo se 117 pacijenata, koje je pregledalo i upućivalo na dalje analize, tri lekara specijaliste, devet lekara na specijalizaciji i šest medicinskih sestara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Janika Odgovori
U bolnici je stanje kakvo se ne pamti ravno katastrofi to građani ne znaju naj veći kolektiv u Subotici doveden je u stanje ne održivosti.Direktor je napravio bedem u zgradi uprave niko nemože da uđe kamere video nadzori senzori i još mnogo toga, Tramp može da pozavidi na bezbednosti direktora Opšte bolnice ali to nije za džabe dok pacijenti od toplote u ambulantama padaju u nesvest a još da nije vožnje sa službenim kolima svaki dan Novi Sad Subotica sve ambulante moge bi da imaju hlađenje. A verujem da naš dragi predsednik neće biti sretan kad čuje da se hajči službeni auto kao da je to njegova dedovina.A da ne pričamo još desetak radnika koji putuju iz N sada jer bože moj nama nisu u interesu da zapošljavamo Subotičane ali polako doće maca na vratanca.
Ceca
Ja bih da pitam Janiku... a koi su doktori iz Subotice koji jadni nemaju posao u Subotickoj bolnici? Sto ih je i bilo svi su otisli napolje!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.