Komentara: 2
Pregleda: 7239

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

13.10.2017. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 15. oktobra, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade ginekološke i urološke preglede, test tumora prostate i ultrazvuk abdomena.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Druga akcija besplatnih pregleda, sprovodi se u cilju prevencije maligniteta organa trbušne duplje, prostate kod muškaraca i reproduktivnih organa kod žena. Na preglede mogu da dođu svi zainteresovani sugrađani, bez obzira na to da li su zdravstveno osigurani ili ne, potrebno je samo da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

Preventivni pregledi organizovaće se u prostorijama Opšte bolnice Subotica, u periodu od 8 do 16 časova. Ginekološki pregledi obavljaće se u prijemnoj ambulanti Odeljenja ginekologije, na prizemlju bolnice. Urološki pregledi obavljaće se u specijalističko-polikliničkom delu bolnice, dok će se test tumora prostate raditi prema indikaciji urologa, u prostorijama bolničke laboratorije.

Ultrazvuk abdomena radiće se u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku, a iz Opšte bolnice Subotica napominju da je za ovaj pregled neophodno da se sugrađani adekvatno pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Prva akcija besplatnih pregleda održala se 17. septembra, kada su sugrađani bili u prilici da urade EKG pregled, izmere krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Tadašnjoj akciji odazvalo se 117 pacijenata, koje je pregledalo i upućivalo na dalje analize, tri lekara specijaliste, devet lekara na specijalizaciji i šest medicinskih sestara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7239

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.