Komentara: 10
Pregleda: 4256

Veliko interesovanje za Bazar zdravlja

04.03.2012. u 00:46h
Izvor: SuMedija
Veliko interesovanje za Bazar zdravlja

Opšta bolnica Subotica počela je novu seriju "Bazara zdravlja" koji će ovog proleća biti održani širom Subotice, a prvi ovakav preventivni pregled obavljen je u prostorijama Mesne zajednice Zorka koji je posetilo oko 150 građana.

Nakon dosadašnjih 25 "Bazara zdravlja" i zimske pauze, Opšta bolnica Subotica uz podršku grada Subotica i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, nastavlja sa praksom dolaska njihovog osoblja među građana. Lekari specijalisti i medicinski tehničari Opšte bolnice Subotica, besplatno i bez zdravstvene knjižice građanima su merili krvni pritisak, nivo šećera u krvi, snimanje EKG-om, onkolozi su preventivno pregledali dojke kod žena, a na osnovu svih ovih analiza građani mesne zajednice Zorka dobili su i zdravstvene savete lekara.

Kako je istakao direktor Opšte bolnice dr Goran Bićanin, osim pregleda i saveta koje daju, na ovaj način smanjuju pritisak u broju pacijenata na samu bolnicu, ali i podižu svest kod građana o značaju preventivnih pregleda, koji će uskoro biti i prošireni.

- Obzirom da su preventivni pregledi svuda u svetu prioritet, pored sadašnjih pregleda, mi ćemo uskoro krenuti i sa određenim novinama. Naime, Opšta bolnica u saradnji sa Ministarstvom zdravlja krenuće i u preventivne preglede u sklopu gastroenterologije i preglede u sklopu prevencije raka grlića materice – rekao je Bićanin.

Rukovodstvo mesne zajednice, na čiju inicijativu je ponovo organizovan "Bazar zdravlja", nije iznenađeno velikim odzivom stanovnika preventivnim pregledima.

- Nismo iznenađeni jer ovo u našoj mesnoj zajednici postaje polako tradicija. Do sada su bazari organizovani na otvorenom, a sada smo organizovali preglede u zatvorenom prostoru, u građanima dobro poznatom prostoru multifunkcionalnog objekta MZ Zorka. Analiza poseta dosadašnjim bazarima pokazala je trend povećanja građana koji dolaze na preglede, pa je tako oboren dosadašnji rekord u broju građana koji su posetili "Bazar zdravlja" - rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Robert Santo.

Opšta bolnica Subotica namerava da rad na povećanju svesti kod građana o značaju preventivnih pregleda podigne na viši nivo kroz saradnju sa školama, Domom zdravlja i medijima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 4256
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

bolnica

bazar zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.